Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Θερμαντής εμβρύων, κρατάει ευαίσθητα νεογέννητα ζωντανά

Σχεδιασμένο με τα χαμηλά πρότυπα των αναπτυσσόμενων χωρών το Embrace (αγκαλιά) είναι ένας μηχανισμός θέρμανσης των εμβρύων
 τις κρίσιμες ώρες που ένα πρόωρο νεογέννητο χρειάζεται μια ζεστή αγκαλιά.







Η λειτουργία είναι αρκετά απλή. Ζεσταίνουμε το υλικό που με ζεστό νερό στην ιδανική θερμοκρασία των 27 – 27 βαθμών Κελσίου και τότε το τοποθετούμε στον υπνόσακο που τυλίγει το νεογέννητο σαν μπουρίτο.


Ξεχνώντας την αναφορά στο μπουρίτο, το Embrace κάνει την δουλειά του σε τέσσερις ώρες και έχει την προοπτική να μειώσει την βρεφική θνησιμότητα στις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη μας.


Η πρώτη επίσημη δοκιμή ήταν επιτυχημένη για το Embrace καθώς κυριολεκτικά αγκάλιασε την Nisha μια νεογέννητη κουκλίτσα στην Ινδία που η θερμοκρασία της ήταν χαμηλότερη από την δίδυμη αδελφή της.


Αφού πέρασαν τέσσερις ώρες τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, με την θερμοκρασία της Nisha να είναι υψηλότερη από της αδελφής της. Ήταν μια επαρκής απόδειξη ότι το Embrace θα μπορούσε πλέον να παραχθεί μαζικά και να πωληθεί για 25 δολάρια στις κλινικές των υπανάπτυκτων περιοχών και στα κέντρα υγείας σε όλο τον κόσμο.


Όσο για την Nisha , ξεκίνησε τον δρόμο της για να χαρεί τα παιδικά χρόνια της, με αθώα ξεγνοιασιά.
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου