Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Τι θα φάμε Σήμερα???

Μοσχαράκι με Λαχανικά...
Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)

1 κιλό κρεμμύδια

2 καρότα

1 φρέσκο κρεμμύδι

λίγα φυλλαράκια σέλινο

2 πράσα

5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε κύβους και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, όπου έχετε ρίξει το μισό ελαιόλαδο, να τσιγαριστεί.

Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ι φλιτζάνι με ζεστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράζει (περίπου μισή ώρα).

Μόλις δείτε ότι το κρέας αρχίζει να απορροφά τα υγρά του, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι), προσθέτετε αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να σοταριστούν.

Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη μουστάρδα την οποία ανακατεύετε με ένα φλιτζάνι νερό μέχρι να διαλυθεί καλά.

Όταν είναι έτοιμη, τη ρίχνετε στην κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό άλλη μισή να ψηθεί.

Στο τέλος, λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το οποίο έχετε ψιλοκόψει. Οι μεγάλοι θα συνοδεύσουν το φαγητό με κόκκινο κρασί και θα ευφρανθεί η καρδιά τους. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου