Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Παστίτσιο με Λαχανικά....

Φτιάξτε το...


Υλικά


1/2 κιλό ταλιατέλες

3 μελιτζάνες

3 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα κομμένα σε κύβους

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

6 ντομάτες ξεφλουδισμένες

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

1 φλιτζάνι έμενταλ τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

1/2 κιλό ανθότυρο

1 κουτ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι

πιπέρι



Για τη σάλτσα

600 γραμμ. γιαούρτι

3 αβγά

1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα



Εκτέλεση

Ξεκινάτε με τι μελιτζάνες. Τις πλένετε, τις κόβετε σε κυβάκια και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι.

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνετε το καρότο, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα σβήνετε με το κρασί. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και προσθέστε τις μελιτζάνες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ντομάτες που έχετε τρίψει, αλάτι, πιπέρι. Βράζετε όλα τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα τους.



Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες.

Αλείφετε ένα πυρίμαχο ταψί με βούτυρο, στρώνετε τις μισές ταλιατέλες και τα τριμμένα τυριά. Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα με τα λαχανικά, πασπαλίζετε με ανθότυρο και απλώνετε από πάνω τις υπόλοιπες ταλιατέλες.



Ετοιμάζετε τη σάλτσα

Χτυπήστε στο μίξερ τα αβγά, το γιαούρτι, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι.

Περιχύνετε τα ζυμαρικά με το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 C για 40-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου