Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας
ΥΛΙΚΑ
Για το κοκκινιστό μοσχαράκι
• 1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 κουτί ντοματοχυμό
• 2 κ. σούπας πελτέ
• 2 φλιτζάνια νερό
• Μπαχάρι
• Ξύλο κανέλας
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λάδι
• 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
Για τον πουρέ πατάτας
• 12 πατάτες
• 2 κ. σούπας βούτυρο
• Γάλα
• Αλάτι
• Μοσχοκάρυδο
• Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοκκινιστό μοσχαράκι
1. Βάζετε λίγο λάδι να κάψει στην κατσαρόλα.
2.Τσιγαρίζετε πρώτα το κρέας να πάρει χρώμα.
3.Το βγάζετε και ρίχνετε το κρεμμύδι.
4. Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο, ρίχνετε το κρέας και σβήνετε με το κρασί.
5. Προσθέτετε ντοματοχυμό, πελτέ και νερό.
6. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μυρωδικά. Βράζετε μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Για τον πουρέ πατάτας
1. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τις πολτοποιείτε.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει και ρίχνετε τις πολτοποιημένες πατάτες.
3. Ανακατεύετε καλά και αρχίζετε να ρίχνετε το γάλα χλιαρό (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο πηχτό θέλετε τον πουρέ).
4.Προσθέτετε λίγο μοσχοκάρυδο και τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή http://www.pameevros.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου