Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Υπάλληλος νομαρχίας με "σκληρό" υλικό παιδικής πορνογραφίας


Περισσότερα από τρεις χιλιάδες ηλεκτρονικά αρχεία «σκληρής» παιδικής πορνογραφίας είχε αποθηκεύσει 40χρονος υπάλληλος της νομαρχίας Αρτας
, που συνελήφθη προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Την Παρασκευή, μάλιστα, θα παρουσιαστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για κακούργημα.




Οι άντρες του συγκεκριμένου Τμήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφθασαν στα ίχνη του 40χρονου αφού αξιοποίησαν πληροφορίες και προχώρησαν σε ελέγχους στο Διαδίκτυο, όπου εντόπισαν μια ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Εκπληκτοι οι άνδρες της αστυνομίας διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση είχε αποδοθεί σε μία υπηρεσία της νομαρχίας Αρτας.



Ετσι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης μαζί με δικαστικό λειτουργό πήγαν στην Αρτα, όπου πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της συγκεκριμένης νομαρχιακής υπηρεσίας και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 40χρονου κατάφεραν να εντοπίσουν διάφορα ίχνη πρόσβασης σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας!



Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του υπαλλήλου της νομαρχίας Αρτας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 3.000 αποθηκευμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, κιάλια νυκτός, μία θερμική κάμερα υψηλής ποιότητας, δύο σκληροί δίσκοι, τέσσερις οπτικοί δίσκοι τύπου DVD, καθώς και ένα μαχαίρι.



Από την προανάκριση προέκυψε -μέχρι στιγμής- ότι ο 40χρονος χρησιμοποιούσε τη σύνδεση με το Διαδίκτυο στην υπηρεσία της νομαρχίας Αρτας ώστε να προμηθεύεται τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι ο νομαρχιακός υπάλληλος χρησιμοποιούσε τη θερμική κάμερα και τα κιάλια για να παρακολουθεί τη νύχτα τις ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριών σε ερημικές περιοχές της Αρτας!



«Στο υλικό που βρήκαμε απεικονίζονται διάφορα παιδιά ηλικίας 6-7 ετών να συμμετέχουν σε σκληρές πορνογραφικές σκηνές. Ενδεικτικά, φωτογραφίσαμε μερικές από αυτές και εμπεριέχονται στο διαβιβαστικό», ανέφερε στην «Espresso» o προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Παπαντωνίου. Μάλιστα, μας διαβεβαίωσε ότι όντως ο 40χρονος παρατηρούσε τη νύχτα με τα κιάλια και τις ερωτικές συνευρέσεις ανυποψίαστων ζευγαριών.



Πάντως, οι συνάδελφοι του 40χρονου δήλωσαν πως «έπεσαν από τα σύννεφα» όταν μπροστά στα μάτια τους συνελήφθη από τους αστυνομικούς για το αρρωστημένο και αποτρόπαιο πάθος του για παιδική πορνογραφία! Ακόμη, ανέφεραν πως ο άνδρας ήταν άγαμος, δεν είχε δώσει μέχρι στιγμής κανένα δικαίωμα και τον χαρακτήρισαν άτομο υπεράνω υποψίας.



«Ο 40χρονος δούλευε σε υπηρεσία που λειτουργεί σε άλλο κτίριο, το οποίο βρίσκεται εκτός της νομαρχίας. Οπως πληροφορήθηκα, από τον υπολογιστή του υπαλλήλου έγιναν δύο επισκέψεις τον Αύγουστο του 2008 σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Μετά συνδεθήκαμε με το σύστημα “Σύζευξις” και τώρα δεν μπορεί ο κάθε υπάλληλος να εισέρχεται όπου θέλει στο Διαδίκτυο, αφού παρακολουθούμε το όλο σύστημα. Ως άνθρωπος, ήταν χαμηλών τόνων. Τι να πω; Αβυσσος είναι η ψυχή του ανθρώπου», είπε στην «Espresso» o νoμάρχης Αρτας Γιώργος Παπαβασιλείου.



Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αρτας, ο οποίος αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος. Ο 40χρονος αναμένεται να προσέλθει την Παρασκευή στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για κακούργημα.



Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου