Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Συνταγές για να τους τρελάνεις με σπιτικό παγωτό

Γρανίτα με τρία φρούτα



Υλικά


1 ποτήρι (νερού) πολτό πεπόνι, λιωμένο στο multi


1 ποτήρι πολτό ροδάκινο


1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι


Για το σιρόπι:


1 φλιτζάνι (τσαγιού) ζάχαρη


1 φλιτζάνι νερό


1/2 φλιτζανιού γλυκόζη


4 – 6 κουταλιές λεμόνι (ανάλογα τα γούστα)


Εκτέλεση


1. Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.


2. Μόλις κρυώσει, ανακατεύουμε καλά με τα πολτοποιημένα φρούτα, μοιράζουμε σε κυπελάκια και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.


Παγωτό με merenda


Υλικά


2 γάλατα εβαπορέ


1 ζαχαρούχο γάλα


1 μικρή merenda


1 βανίλια


5-6 γεμιστά μπισκότα


Εκτέλεση


1. Βάζουμε τα γάλατα στο ψυγείο (ή κάνα 2ωρο στην κατάψυξη) να κρυώσουν.


2. Χτυπάμε στο μίξερ τα εβαπορέ να αφρατέψουν.


3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί.


4. Συνεχίζουμε βάζοντας την merenda και την βανίλια και όταν ομογενοποιηθούν είναι έτοιμο!


5. Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.


6. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και ανά 2-3ωρο το ξανά-ανακατεύουμε (γιατί το ζαχαρούχο “κάθεται” στο πάτο του μπολ).


Παγωτό με λευκή σοκολάτα

Υλικά


230 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη


250 ml. φρέσκο γάλα πλήρες


500 ml. κρέμα γάλακτος


150 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική


5 μεγάλους κρόκους αυγών


μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση


1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση όχι πλαστικό, και βάζουμε από πάνω ένα σουρωτήρι.


2. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι στο ίδιο κατσαρολάκι. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών. Ρίχνουμε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο γάλα.


3. Με μια ξύλινη κουτάλα με επίπεδη άκρη, ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, ξύνοντας με την άκρη της κουτάλας τον πάτο, μέχρι να νοιώσουμε ότι αρχίζει να πήζει το μίγμα και ελαφρώς κολλάει στον πάτο. Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει.


4. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το σουρωτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.


5. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε σε πλαστικό τάπερ, το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.


6. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.


Παγωτό με καφέ εσπρέσο

Υλικά


200 γρ. γάλα


300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)


100 γρ. ζάχαρη άχνη


5 δόσεις ζεστό εσπρέσο


Εκτέλεση


1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά το γάλα.


2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα.


3. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.


4. Το βγάζουμε από την παγωτομηχανή και το βάζουμε στην κατάψυξη σ’ ένα μπολ.


5. Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια ή σε ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε κάθε μερίδα με 1 φλιτζανάκι ζεστό εσπρέσο.


Παγωτό γιαούρτι βύσσινο
Υλικά


500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%


1 ζαχαρούχο γάλα


1 συσκευασία ερμόλ


1 Φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό βύσσινο


Εκτέλεση


1. Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο με την κρύα κρέμα ερμολ καλά.


2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθεί με την κρέμα


3. Προσθέτουμε το βύσσινο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.


4. Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.


5. Κανά – δυο φορές, μέχρι να παγώσει τελείως το παγωτό, ανακατεύουμε το μείγμα για να γίνει πιο αφράτο.


6. Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου