Υλικά:
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 γλυκιά πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε χοντρές φέτες
1 γλυκιά πιπεριά, πράσινη, κομμένη σε χοντρές φέτες
1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μανιτάρια Portobello (ή 2 άσπρα, φρέσκα, συνηθισμένα), κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλατοπίπερο
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, λιωμένη
1 γαλλική μπαγκέτα (κατά προτίμηση να μην είναι πολύ λεπτή)
Προετοιμασία:
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, το κολοκύθι και τα μανιτάρια με το μείγμα ελαιόλαδου. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σχάρα και αραδιάζουμε τα λαχανικά σε σειρές για να ψηθούν. Αφήνουμε να ψηθούν από τη μία πλευρά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη. Η μελιτζάνα πιθανότατα να χρειαστεί περισσότερο χρόνο ψησίματος μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Ανακατεύουμε το ξύδι με την μαγιονέζα. Κόβουμε την μπαγκετα κατά μήκος και αλείφουμε με το μείγμα μαγιονέζας και στα δύο μισά.
Τακτοποιήστε τα ψημένα λαχανικά και τα μανιτάρια σε όλο το μήκος του ψωμιού επάνω από το μείγμα μαγιονέζας. Πασπαλίστε με τυρί φέτα και τυλίξτε το σάντουιτς σφικτά με ένα πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου. Το τελευταίο στάδιο είναι απαραίτητο για το ψωμί να απορροφήσει τις γεύσεις όλων των υλικών. Μοιράστε την μπαγκέτα στη μέση και σερβίρετε με μερικές πατάτες τηγανιτές. Καλή Όρεξη!
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου