Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
Καλοκαιρινά γεύματα: Γρήγορα και ελαφριά
Ριζότο με λαχανικά
4 μερίδες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πακέτο μανιτάρια
½ ποτήρι κρασί
Λίγο σαφράν
2 κουταλιές βιτάμ
250 γρ ρύζι για πιλάφι
Αλάτι –πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με το βιτάμ σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ρύζι και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 30 λεπτά και προσέχουμε να προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, όποτε χρειάζεται. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το σαφράν.
Κρητικός ντάκος
1 μερίδα
Ένα παξιμάδι
70 γρ κατίκι , μυζήθρα ή φέτα (προτιμάμε το κατίκι, που έχει λιγότερα λιπαρά και δεν υστερεί σε γεύση)
1 -2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη κάπαρη( προαιρετικά)
Λίγη ρίγανη
1 ντομάτα (τρίμα)
Βρέχουμε λίγο το παξιμάδι, και μετά ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και για δεύτερη στρώση το τυρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, την κάπαρη(αν μας αρέσει) και την ρίγανη
Στραπατσάδα – ντομάτες με τα αυγά
2 μερίδες
3 αυγά
2 ντομάτες
1 πιπεριά
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις ντομάτες, που έχουμε κόψει σε κυβάκια και την πιπεριά που έχουμε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε το αλατοπίπερο
Πεπόνι με προσούτο
1 πεπόνι
250 γρ προσούτο, σε λεπτές φέτες
Κόβουμε το πεπόνι στη μέση και αφαιρούμε το περιεχόμενο. Με το κουτάλι, που χρησιμοποιούμε για το παγωτό φτιάχνουμε μπαλίτσες πεπονιού. Τέλος τυλίγουμε τα μπαλάκια πεπονιού με προσούτο και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Πηγή: Cosmo.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου