Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Μαθήματα ανθρωπιάς από ένα 5χρονο αγόρι


Ο μικρός Χρόνης είναι 5 ετών και πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Είναι σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας του.
Του αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια του, να περνάει πολλές ώρες με το συνονόματο παππού του, και να βλέπει τηλεόραση και ειδήσεις.

Πολλοί νομίζουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν αντιλαμβάνονται –ειδικά- όταν βλέπουν ειδήσεις, αλλά κάνουν λάθος. Τα παιδιά τα καταλαβαίνουν και τα νιώθουν όλα - ακόμα και εξ' αποστάσεως.

Έτσι λοιπόν, ο Χρόνης, βλέποντας τις ειδήσεις σε τοπικό κανάλι, είδε ένα ρεπορτάζ που αφορούσε ένα παιδάκι με κινητικά προβλήματα – το μικρό Ζαχαρία- με την οικογένειά του να απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια.

Στο παιδί έκανε εντύπωση αυτή η είδηση και ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις και από το μπαμπά αλλά και από τον παππού, και σχεδόν τους «διέταξε» να βρουν το λογαριασμό για να βοηθήσει και το ίδιο.

Οι μέρες πέρασαν και οι μεγάλοι το ξέχασαν, όχι όμως και ο μικρός Χρόνης, που κάθε τόσο τους το υπενθύμιζε. Ο λογαριασμός βρέθηκε μερικές ημέρες μετά. Από εκεί και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα. Ο Χρόνης άνοιξε ένα μικρό τσαντάκι όπου μάζευε λεπτό - λεπτό το χαρτζιλίκι του από το καλοκαίρι, και ζήτησε από τον πατέρα του, να πάνε στην τράπεζα.

Όπως και έγινε… Πριν αλλάξει ο χρόνος, ο μικρός Χρόνης που δεν ήθελε τις οικονομίες του να τις κάνει παιχνίδια, αφού προτίμησε να βοηθήσει ένα άλλο αγόρι, στάθηκε στην ουρά της τράπεζας για αρκετή ώρα, για να κάνει αυτό που θεώρησε σωστό και αυτονόητο: Να προσφέρει βοήθεια και αγάπη σε ένα άλλο, άγνωστο, σε εκείνον, παιδί.

«Δεν είναι μόνο πως ένιωσε το παιδί αλλά και εμείς» είπε στο MadeinCreta ο πατέρας του Χρόνη, ο Στέλιος. «Ένιωσε τέτοια χαρά που μας δίδαξε κι εμάς πολλά πράγματα, που ίσως έχουμε ξεχάσει: Τη δύναμη της προσφοράς. Επέμενε τόσο πολύ για αυτή τη χειρονομία, που ... δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς. Δεν ήταν κάτι που το είδε, τον εντυπωσίασε και μετά το ξέχασε. Ήταν μια συνειδητή επιλογή του, και αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους».

Πηγή: madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου