Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Να επιστρέφονται τα Σχολικά Βιβλία στο τέλος της χρονιάς


Να μην πετιούνται τα βιβλία από τους μαθητές στο τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά να επιστρέφονται ώστε να τα χρησιμοποιούν οι επόμενοι, μελετά το υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος «μελετάμε έναν τρόπο ώστε τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, αλλά να δίνονται πάλι για χρήση, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα».

Μάλιστα, ο κ. Αρβανιτόπουλος πρόσθεσε πως «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για τρία χρόνια», εξηγώντας πως το να πετιούνται τα βιβλία στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς συνιστά σπατάλη της τάξεως των 20 ή 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο υπουργός Παιδείας εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι μια τέτοια απόφαση θα «περάσει» στην ελληνική κοινωνία και εξήγησε πως σε κάθε σελίδα των βιβλίων θα υπάρχει μια μεμβράνη «που δεν κοστίζει τίποτα, ώστε να μη μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα παραδίδονται στους επόμενους».

Τελείως διαφορετικό από το περσινό το μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι φετινοί υποψήφιοι

Ο Κωνσταντίνος Αρβαντιόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της συγχώνευσης και κατάργησης σχολών και τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», τονίζοντας ότι το μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της επόμενης χρονιάς θα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο της φετινής χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Σε αυτό το σημείο ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα 40 ΑΕΙ της χώρας και τα 500 τμήματά τους πρέπει να αναβαθμιστούν, με συγχωνεύσεις και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους.

Για τον υποσιτισμό των παιδιών

Ο υπουργός αναφέρθηκε σ΄αυτό το μείζον θέμα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πολύ σοβαρά και κάνουμε ενέργειες χωρίς δημοσιότητα, γιατί είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Υπάρχει πράγματι ζήτημα. Σε πολλές περιοχές, σε πολλά σχολεία, δυστυχώς, έχουμε κρούσματα μαθητών τα οποία μας θλίβουν και έχουμε κάνει ενέργειες και με ιδιωτικούς φορείς και με την εκκλησία. Θα δείτε πολύ σύντομα και μια πρωτοβουλία που θα γίνει από τη δημόσια τηλεόραση ούτως ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χωρίς όμως δημοσιοποίηση γιατί πρέπει να είμαστε διακριτικοί προς τους συμπολίτες μας».

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου