Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πώς να βάψετε ένα δωμάτιο

Το βασικότερο και πιο μπελαλίδικο που έχετε να κάνετε για να βάψετε τους τοίχους ενός δωματίου είναι το να τους προετοιμάσετε.
Και, μετά, το τόσο κουραστικό (φαινομενικά) μπογιάτισμα μπορείτε μέχρι και σαν παιχνίδι να το αντιμετωπίσετε.


1. Καθαρίστε τους τοίχους.
Απομακρύνετε τη σκόνη, τη βρωμιά, τα λίπη -που θα καταστρέψουν το στρωτό τελείωμα- πλένοντας τους τοίχους με σφουγγαράκι βουτηγμένο στο νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει απορρυπαντικό για πιάτα. Ξεπλύνετε τους τοίχους με καθαρό νερό προσέχοντας να μη μείνουν υπολείμματα σαπουνιού.


2. Κολλήστε ταινία σε κάσες και πόρτες.
Χρησιμοποιήστε ειδική ταινία την οποία θα προμηθευτείτε από μαγαζί με μπογιές. Μπορείτε να την κολλήσετε στις επιφάνειες που δε θέλετε να βαφτούν ακόμα και μία εβδομάδα νωρίτερα για να μη χάνετε χρόνο τελευταία στιγμή. Αλλά θα πρέπει να την αφαιρέσετε αμέσως μόλις τελειώσετε με το βάψιμο ώστε να μη στεγνώσει η μπογιά από κάτω της και, έτσι, να κινδυνεύετε να ξεκολλήσετε μαζί της και το καινούργιο χρώμα του τοίχου σας.


3. Χρησιμοποιήστε πινέλο/ βούρτσα όπου δε βολεύει το ρολό.
Ειδικά στα σημεία γύρω από την κολλητική ταινία είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε πινέλο ή βούρτσα ώστε να μην σας ξεφύγει το ρολό και πέρα από την κολλητική ταινία, πάνω σε επιφάνειες που δε θέλετε να βαφτούν.


4. Βάψτε σε σχήμα W.
Για να κάνετε το βάψιμο σας όσο πιο αποδοτικό γίνεται κατευθύνετε το ρολό σας σε σχήμα W περνώντας κάθε σημείο δυο-τρεις φορές, από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου