Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μειώνονται τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία

Από 5% έως και 20% αποφάσισαν αρκετοί σχολάρχες να μειώσουν τα δίδακτρα για την...
επόμενη σχολική χρονιά, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα σχολεία τους ανοιχτά.



Χιλιάδες μαθητές οδεύουν προς τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς η κρίση δεν επιτρέπει στις οικογένειες να συνεχίσουν να πληρώνουν.


Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από τους πρώτους τιμοκαταλόγους που υποβλήθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης από τους ιδιοκτήτες, κυρίως, όμως των όχι «επώνυμων» σχολείων των Βορείων Προαστίων.


Οι μειώσεις αφορούν κυρίως στις πρώτες τάξεις των δημοτικών και γυμνασίων. Υπάρχουν σχολεία που μειώνουν το κόστος μεταφοράς των μαθητών, σχολεία που εντάσσουν δραστηριότητες με κόστος στο βασικό πακέτο που πληρώνουν οι γονείς και σχολεία που κάνουν εκπτώσεις τιμών για τις οικογένειες που έχουν στο σχολείο δύο και πάνω παιδιά.


Σύμφωνα με μελέτη των ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ ΟΙΕΛΕ που βασίστηκε στην επεξεργασία ισολογισμών από την ICAP, o κύκλος εργασιών των 68 μεγαλύτερων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στην Ελλάδα (δεν περιλαμβάνεται τα Αρσάκειο), ξεπέρασε τα 265 εκατ. ευρώ για το 2010, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 6,8 εκατ. ευρώ.


Σήμερα, πολλά είναι τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καταβολή των διδάκτρων. Τρεις στους δέκα γονείς καθυστερούν τις πληρωμές τους, ενώ μεγάλα εκπαιδευτήρια έχουν προχωρήσει σε περικοπές αποδοχών των εργαζομένων.


newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου