Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

'Ενα μήλο την ημέρα κάνει ... τα περιττά κιλά πέρα!

Με πολύ λίγες θερμίδες, παρέχει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται και τον βοηθά να αποτοξινωθεί και να απαλλαγεί από τα περιττά λίπη.
Το μήλο είναι το φρούτο που θα σας βοηθήσει να χάσετε έως και 4 κιλά σε λίγες εβδομάδες, πραγματικά χωρίς κόπο και στερήσεις. Κι αν ... «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα», εμείς σας εξηγούμε πώς με τρία μήλα την ημέρα σταδιακά εξαφανίζονται και τα περιττά κιλά.


Το μήλο, ενώ παρέχει στον οργανισμό ενέργεια, έχει από μόνο του πολύ λίγες θερμίδες. Παράλληλα, έχοντας καθαρτικές ιδιότητες, συντελεί αποτελεσματικά στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, στην αποβολή των περιττών ουσιών από τον οργανισμό και στη σωστή λειτουργία του εντέρου, βοηθώντας το στομάχι να ελαφρύνει.


Το μήλο και οι ... αρετές του
Για να περιγράψουμε τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του μήλου πρέπει να ξεκινήσουμε από τη διαδρομή που κάνει η τροφή από τη στιγμή που φθάνει στο στομάχι και από εκεί στο έντερο. Η σάρκα του μήλου είναι πλούσια σε πηκτίνες, ίνες που έχουν το εξής χαρακτηριστικό: βοηθούν στην πήξη των σακχάρων, ώστε τα μετατρέπουν σε μια συμπαγή, παχύρευστη μάζα.


Πρόκειται για τις ίδιες αυτές ίνες που βοηθούν ένα μείγμα από ζάχαρη και πολτό φρούτου να γίνει μαρμελάδα! Μέσα στο έντερο εκτελούν την ίδια ακριβώς λειτουργία. Σχηματίζουν μια πυκνή μάζα από τα συγκεντρωμένα σάκχαρα, η οποία αποβάλλεται με ευκολία. Επίσης, η φλούδα περιέχει δύο ακόμα «συμμάχους» των πηκτίνων της σάρκας: η ξυλίνη και η κυτταρίνη, ίνες που βρίσκονται στο εξωτερικό του φρούτου ενεργοποιούν και επιταχύνουν τη λειτουργία του εντέρου.


Τα μήλα έχουν κι ένα μειονέκτημα: επιβραδύνουν την αποσυμφόρηση του στομάχου, παρατείνουν δηλαδή τη διαδικασία της πέψης. Αυτό ωστόσο το φαινομενικά αρνητικό χαρακτηριστικό, μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό πλεονέκτημα. Εξαιτίας ακριβώς της μακράς διάρκειας της πεπτικής λειτουργίας, οι πηκτίνες και η φρουκτόζη (η ζάκχαρώδης ουσία του μήλου) συμβάλλουν στον καλύτερο μεταβολισμό του λίπους από το συκώτι. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία και όχι ιδιαίτερα γνωστή.


Σίγουρο πάντως είναι ότι το μήλο βοηθά τον οργανισμό να διαλύσει και να αποβάλει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από την κανονική. Οι ίδιες ίνες καταπολεμούν αποτελεσματικά και τη γνωστή χοληστερίνη, η οποία είναι για την υγεία μας το πλέον επικίνδυνο από τα λίπη, εάν υπάρχει στον οργανισμό σε υπερβολικές ποσότητες. Ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι σε ανθρώπους που συμπεριλαβάνουν στις διατροφικές τους συνήθειες τρία μήλα την ημέρα, το επίπεδο της χολιστερίνης κατεβαίνει έως και 10%.


Και για το δέρμα;
Kοιλιά και γλουτοί: Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από τα σημάδια του γήρατος. Λιώνοντας ένα μήλο και απλώνοντάς το στην επιδερμίδα της κοιλιάς ή των γλουτών, αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και αφαιρέστε το. Θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα στα σημεία αυτά γίνεται πιο σκληρό και σφριγηλό.


Ενυδάτωση: Η παρασκευή ενυδατικής κρέμας από πολτό μήλου, δύο κουταλάκια μέλι και δύο γιαούρτι, θα σας εντυπωσιάσει με το αποτέλεσμα : επιδερμίδα πιο λαμπερή και απαλή με εντελώς φυσικό και αυτοσχέδιο τρόπο!


Ρυτίδες: Βράζοντας μισό μήλο με τρεις κουταλιές γάλα και απλώνοντας την κρέμα στο πρόσωπό σας για είκοσι λεπτά, θα νιώσετε την επιδερμίδα σας σφιχτή και φρέσκια. Αυτό το φυσικό λίφτιγκ καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων και αναζωογονεί τις ευαίσθητες περιοχές γύρω από τα μάτια.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου