Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ταξιδεύετε και είστε έγκυος; Τι να προσέξετε!

Εισιτήρια κλείσατε, ξενοδοχείο βρήκατε, ανανεώσατε το διαβατήριο και περιμένετε πως και πώς να περάσει ο καιρός και να βρεθείτε επιτέλους στον προορισμό της επιλογής σας.
Ξέχασα να σας πω πως γιατρός σας έχει ευχάριστα νέα …. είσαστε έγκυος! Μη σας πιάνει πανικός και ακυρώσετε τα πάντα, έγκυος είσαστε δε νοσείτε.


Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είναι ότι η πιο ασφαλής περίοδος για να ταξιδέψετε είναι μεταξύ της 12ης και της 28ης εβδομάδας της κύησης. Πιο νωρίς εκτός από τις πρωινές ναυτίες και τους εμετούς που μπορεί να σας προκαλέσουν εξάντληση και αφυδάτωση , υπάρχει υψηλός κίνδυνος για τυχόν αποβολή ενώ παράλληλα αιμορραγία μπορεί να εμφανιστεί ως επιπλοκή.


Μετά την 28η εβδομάδα, θα έχετε αποκτήσει μερικά κιλάκια παραπάνω και θα κουράζεστε πιο εύκολα και αν ταξιδεύετε σε τροπικά κλίματα οι υψηλές θερμοκρασίες δεν θα σας είναι καθόλου ανεκτές.
Τις τελευταίες 12 εβδομάδες της κύησης υπάρχει πιθανότητα επιπλοκών όπως πρόωρος τοκετός, αιμορραγία και συνιστάται τακτικός έλεγχος.


Οι πολύωρες πτήσης και διαδρομές με το αυτοκίνητο αυξάνουν τον κίνδυνο φλεβοθρομβώσης. Από την 36η εβδομάδα δεν επιτρέπονται οι πτήσεις.


Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο προσαρμόστε το κάθισμα όσο πιο πίσω γίνεται, να κάνετε συχνές στάσεις για περπάτημα , να πίνετε άφθονο νερό και να φοράτε ρούχα τα οποία δεν πιέζουν τη μέση ή τα γόνατα. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε και ειδικές αντιθρομβωτικές ελαστικές κάλτσες.


Αποφύγετε


- Περιοχές υψηλού κινδύνου για την ελονοσία
- Περιοχές απομακρυσμένες από νοσοκομεία και άλλες μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας
- Περπάτημα σε βουνό με υψόμετρο
- Καταδύσεις
- Spa
- Προορισμούς με χαμηλές υγειονομικές συνθήκες όπου συνιστάται εμβολιασμός


Έχετε πάντα μαζί σας ένα φαρμακείο με σκευάσματα που μπορεί να χρειαστείτε όταν ταξιδεύετε και δεν αντενδείκνυται η λήψη τους στην κύηση.
Μην ξεχνάτε να είσαστε σε επικοινωνία με τον γιατρό σας.
Καλό σας ταξίδι


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου