Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Άγριος ξυλοδαρμός σε σχολείο στην Πάφο

Σοκ προκαλούν τα τραύματα στο πρόσωπο που αποκόμισε 14χρονος, μαθητής, ο οποίος...
ξυλοκοπήθηκε άγρια από δυο 15χρονους συμμαθητές του με σιδερογροθιά. Αναμένεται να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. Αυξάνονται τα κρούσματα βίας στα σχολεία, δήλωσε ο Επαρχιακός Επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο.


Σύμφωνα με το Pafospress.gr, οι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό που επρόκειτο να διαπράξουν, προχθές, λίγο μετά τις 11 π.μ., οι δυο 15χρονοι μαθητές του Γυμνασίου Πολεμίου. Εξοπλισμένοι με σιδερογροθιά, αντάμωσαν στην τάξη με άλλον ομογενή συμμαθητή τους, 14 χρονών, και άρχισαν να λογομαχούν.


Τον βρήκαν σε λίμνη αίματος
Ο 14χρονος τούς φώναξε ότι «είναι ικανός να τους πλακώσει και τους δύο, άμα χρειαστεί», και αυτοί, προφανώς, λόγω θιγμένου εγωισμού, τον έσυραν από την τάξη μέχρι την αυλή του σχολείου. Εκεί, μάρτυρες ανέφεραν ότι τον έσπρωξαν βίαια σε σιδερένιο κάγκελο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να σωριαστεί στο έδαφος. Τότε, οι δύο νεαροί γονάτισαν από πάνω του και τον τσάκισαν στις κλοτσιές και τις μπουνιές, μπροστά στα έντρομα μάτια των συμμαθητών του.


Υποβάλλεται σε εγχειρήσεις στο πρόσωπο
Ο νεαρός αρχικά διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, αλλά λόγω των σοβαρών τραυμάτων που αποκόμισε στο πρόσωπο από τα πολλαπλά κτυπήματα με τη σιδερογροθιά, μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρει κάταγμα μετωπιαίου οστού και ράγισμα στην οστική παρασχίδα (στην περιοχή γύρω από το μάτι) και αναμένεται σήμερα να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο 15χρονοι και ο 14χρονος συμμαθητής τους είχαν προηγούμενα, αφού είχαν καβγαδίσει στην αυλή του σχολείου την περασμένη Τρίτη.


«Οι δύο μαθητές συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Πάφου Νίκος Τσαππής. Οι δύο τους οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα διήμερης κράτησης. Η υπόθεση διερευνάται από τον Αστυνομικό Σταθμό Στρουμπίου, αλλά και από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Από τα κλαμπ στο σχολείο
Το βίαιο περιστατικό προκαλεί την έντονη ανησυχία του Υπουργείου Παιδείας. «Μας λυπεί ιδιαίτερα το συμβάν και το γεγονός ότι κάποτε τα σχολεία πληρώνουν λάθη της κοινωνίας», δήλωσε ο Επαρχιακός Επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο, Ιωάννης Ευθυμίου. «Ό,τι συμβαίνει στα κέντρα διασκέδασης, μεταφέρεται και στη σχολική μονάδα, παρόλο που υπάρχουν και εφαρμόζονται αυστηροί κανονισμοί», συμπλήρωσε.


Ερωτηθείς για το πώς το Υπουργείο θα χειριστεί την όλη υπόθεση, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από τη διεύθυνση του σχολείου, λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας και από την Αστυνομία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του περιστατικού. «Η διεύθυνση του σχολείου αναμένεται να επιβάλει ποινές, όπως και ο καθηγητικός σύλλογος, ο οποίος είναι το ανώτατο σώμα και μπορεί να επιβάλει ακόμη και διά παντός αποβολή των δύο μαθητών από το σχολείο», ανέφερε ο Επαρχιακός Επιθεωρητής.


24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου