Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Καρμπονάρα με κοτόπουλο

Η celebrity chef, Giada de Laurentiis, δίνει μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού πιάτου





Υλικά


2 κουτ. ελαιόλαδο
100 γρ παντσέτα, ψιλοκομμένη
2 κουτ ψιλοκομμένο σκόρδο
2 1/2 φλιτζ κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
8 κρόκοι
1/4 φλιτζ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/4 φλιτζ ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
αλάτι
1/2 κιλό μακαρόνια
4 φλιτζ ψημένο κοτόπουλο φιλέτο σε κυβάκια
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ ψιλοκομμένα καρύδια




Εκτέλεση


1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε την πανσέτα και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να γίνει ξεροψηθεί, περίπου οκτώ λεπτα. Αφήνετε να κρυώσει.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τους κρόκους, το βασιλικό και το δυόσμο.
3. Ταυτόχρονα βράζετε αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente και τα σουρώνετε.
4. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πανσέτα και σωτάρετε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα της κρέμας και τα μακαρόνια και βάζετε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο, περίπου τέσσερα λεπτά. Μεταφέρετε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ για το σερβίρισμα. Γαρνίρετε με τα καρύδια και ξύσμα λεμονιού.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου