Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μητέρα και παιδί με προβλήματα υγείας ζητούν τη βοήθεια σας

Δύσκολες ώρες περνά ένας συνάνθρωπος μας, η Φωτούλα Στεφάνοβιτς. μετά την περικοπή της σύνταξής της κατά 70% βιώνει ακόμη πιο σκληρές στιγμές στη ζωή της.


Η κυρία Φωτούλα ζει αναγκαστικά στην Αθήνα διότι η κορούλα της αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα νοητικής στέρησης και θέλει εξειδικευμένη υποστήριξη γι αυτό και παρακολουθείται από ειδικούς, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος της Κομοτηνής».


Η δραστική όμως περικοπή της σύνταξής της διότι είναι κάτω από 55 ετών (υπηρετούσε ως δημόσιος υπάλληλος) δημιούργησε ακόμη περισσότερες δυσκολίες στην ζωή της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα, αλλά και την τροφή του παιδιού.


Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την φρικτή αναλγησία του κράτους αφού η ίδια την βίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο. Όταν μετέφερε το παιδί της με κάταγμα στο χέρι στο Παίδων δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει 13 ευρώ για να μπει στο γύψο.. Η συνέπεια επιεικώς απαράδεκτη. Την περιέφεραν από γραφείο σε γραφείο και δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα αν δεν άρχισε να φωνάζει να κλαίει.


Δυστυχώς τώρα η μάνα και η κόρη αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Η ίδια έχει έλκος δωδεκαδακτύλου, και το παιδί έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα. Ζουν κάτω από τόσο άθλιες συνθήκες που το εορταστικό διήμερο δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαγητό.


Η μητέρα απαντά στο τηλέφωνο 2111847002 όπου όλο και κάποιος από εσάς μπορεί να κάνει μια χειρονομία ανθρωπιάς...


Σοφία Ζ
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου