Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Ογκρατέν με χυλοπίτες




Ένα εναλλακτικό ογκρατέν, πολύ απλό και πολύ γρήγορο, ιδανικό για τεμπέλες που θέλουν ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα
που μπορεί να τους κρατήσει μέχρι και 3-4 μέρες, αλλά και ότι πρέπει για κυρίως πιάτο σε τραπέζι με φίλους. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και από τα πιο υγιεινά που μπορείτε να φτιάξετε, όλοι όμως δικαιούμαστε την λαχταριστή αμαρτία μας μια στο τόσο, σωστά;


Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες ή χυλοπιτάκια
2-3κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
500γρ. κίτρινα τυριά πικάντικα
400γρ. κρέμα γάλακτος light


Εκτέλεση
1. Βράστε τις χυλόπιτες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, στραγγίξτε τις και ρίξτε αμέσως μέσα στη κατσαρόλα το βούτυρο για να λιώσει και να ανακατευτεί καλά με τις χυλοπίτες.
2. Σοτάρετε το μπέικον και τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι, και μόλις πάρουν χρώμα ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μαζί με τα ζυμαρικά.
3. Αδειάστε τα σε ένα πυρέξ κανονικών διαστάσεων και σκεπάστε όλη την επιφάνεια με τυριά ώστε να καλυφθεί παντού.
4. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μισή ώρα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.


από: Queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου