Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο άστεγος και ο φίλος του ο σκύλος συγκινούν στο Facebook


Ο άνδρας κοιμάται στο πεζοδρόμιο, ενώ δίπλα του έχει κουλουριαστεί ο σκύλος.
Εκείνος έχει σκεπάσει με την μισοσκισμένη κουβέρτα του τον τετράποδο «φιλαράκο» του και οι δυο τους δείχνουν να μοιράζονται την απελπισία τους στις έξι πλάκες ενός πεζοδρομίου και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο…
Ένα κλικ του φωτογράφου αποτύπωσε την τρυφερή αγκαλιά ενός αδέσποτου σκύλου και ενός αστέγου στην καρδιά της παγωμένης Αθήνας.

Αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία σκορπίσει την συγκίνηση στους χρήστες του Facebook και τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες  likes και shares. Και όχι άδικα άλλωστε, καθώς η εικόνα των δυο τους αγγίζει πραγματικά καρδιές…
Στο Ίδρυμα Αστέγων (Πειραιώς 35 ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας τηλ 2105246515), χρειάζονται επειγόντως κουβέρτες και χειμωνιάτικα ρούχα.

Kαι η ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» (Κωνσταντινουπόλεως 2103410462) που εργάζεται στο δρόμο για άστεγους κάνει έκκληση για τρόφιμα, νερό, χοντρά μπουφάν και κουβέρτες.

Οι περισσότεροι άστεγοι αρνούνται να... εγκαταλείψουν το σημείο που κοιμούνται για να μεταφερθούν σε κλειστό και ασφαλές χώρο, επειδή φοβούνται μην χάσουν το πόστο τους.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να τους προσφέρει επί τόπου κουβέρτες, σλήπινγκ μπαγκς, νιτσεράδες, μεγάλα πλαστικά που στρώνουν ως υπόστρωμα, θερμός με ζεστό καφέ ή τσάι, πουλόβερ, και ό,τι επιθυμεί ο καθένας.

Παρακαλείται όποιος μεμονωμένα ή σε ομάδα τούς επισκεφθεί για βοήθεια να είναι εξαιρετικά διακριτικός γιατί οι περισσότεροι φοβούνται ή ντρέπονται γι’ αυτό και είναι εχθρικοί.

Όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ, στα τηλέφωνα 2105246515 και 2105239465.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου