Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τι λάθη κάνετε στη διατροφή των παιδιών σας

Θέλετε να μάθετε στο παιδί σας να τρώει υγιεινά και να αποφεύγει τα λάθη;
Τότε πρέπει να διαβάζετε,

να …ενημερώνετε και να προσπαθείτε για τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά πρέπει πάντα να προσέχετε για να μην κάνετε άσκοπα λάθη.

Ένα από αυτά είναι να καθαρίζετε το πιάτο σας. Τα υγιή παιδιά τρώνε πάντα όταν πεινάνε και σταματούν το φαγητό, μόνο όταν χορταίνουν.

Μόνο εκείνα ξέρουν πότε χορταίνουν και γι’ αυτό δεν πρέπει να αναγκάζονται να τρώνε πέρα από το σημείο κορεσμού. Το να τα διδάξετε να τρώνε δηλαδή βάσει της πείνας τους και του κορεσμού τους θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν μία φυσιολογική σχέση με το φαγητό.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι πρόσφατες μελέτες διαπιστώνουν ότι τα παιδιά τρώνε περισσότερο όταν τους σερβίρονται μεγάλες μερίδες. Και γι’ αυτό πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να δίνετε στο παιδί σας μικρές προς μέτριες μερίδες με εξαίρεση τα λαχανικά.

Πρέπει επίσης να σταματήσετε να υπόσχεστε ότι εάν φάνε το φαγητό τους, θα τους δώσετε κάτι άλλο. Κι αυτό γιατί με την τακτική αυτή, τα παιδιά μαθαίνουν κακές συνήθειες. Και να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να τους απαγορεύετε να τρώνε γλυκά.

Μελέτες άλλωστε έχουν δείξει ότι όταν δεν τους επιτρέπουμε να τρώνε γλυκά, τότε αυξάνεται κατά πολύ η επιθυμία τους να τα δοκιμάσουν και είναι πολύ πιθανό να τα καταναλώσουν χωρίς ίχνος μέτρου όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Ακόμη και το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια του διαβάσματος δεν τους κάνει καλό. Γι’ αυτό να θυμάστε ότι πρέπει να λαμβάνουν τρία γεύματα ημερησίως και δύο σνακ και το κάθε γεύμα να μην καταναλώνεται σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών.


tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου