Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αναποτελεσματικές οι εναλλακτικές θεραπείες παιδικού καρκίνου


Αναποτελεσματικές χαρακτηρίζονται πλέον οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας κατά του παιδικού καρκίνου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Cancer, το μασάζ, η χαλάρωση και η θεραπεία γέλιου δεν κάνουν καλύτερη τη ζωή των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Παλαιότερες μελέτες έδειχναν ότι οι εναλλακτικές θεραπείες μπορεί να ωφελήσουν ορισμένους ενήλικες καρκινοπαθείς. Η γιόγκα για παράδειγμα, βοηθά τις γυναίκες να κοιμούνται καλύτερα και να έχουν περισσότερη ενέργεια μετά από θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

Δυστυχώς όμως, όσον αφορά στον παιδικό καρκίνο αυτού του είδους οι θεραπευτικές παρεμβάσεις δεν έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δρ Σιν Φιπς και τους συνεργάτες του στο Νοσοκομείο Παιδιατρικής Έρευνας «St.Jude» του Μέμφις, «οι μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων, από τον μυελό των οστών ή το αίμα, είναι εκ των ισχυρότερων αντικαρκινικών θεραπειών για τον παιδικό οργανισμό. Τα παιδιά βιώνουν πόνο, κάνουν περιοριστική διατροφή και μένουν απομονωμένα λόγω του υψηλού κινδύνου λοιμώξεων, που οι εναλλακτικές θεραπείες δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να μετριάσουν».

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου