Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τετράχρονος με όγκο ζει χάρη στον δίδυμο αδελφό του!


Και τα δύο αδερφάκια τώρα πια είναι χαρούμενα. Κοιτώντας κανείς τα πρόσωπά τους παίρνει ενέργεια και πλημμυρίζει χαρά και καλοσύνη.


Ο λόγος για δύο δίδυμα αγοράκια τον Finn και τον Kian Jordan.

Ο Finn ήταν μόλις τριών μηνών,τον Φεβρουάριο του 2008, όταν του διεγνώσθη ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο σε μέγεθος μάλιστα όσο είναι μια μπάλα του γκολφ.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο, όμως μια βδομάδα αργότερα, το μικρό αγοράκι έπαθε μηνιγγίτιδα. Η πίεση που ασκούσε ο όγκος είχε προκαλέσει αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Οι γονείς του Claire Warriner και Pat Jordan από το Hanwell στο δυτικό Λονδίνο, ήταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ο γιος τους να μείνει σε όλη του την ζωή με διανοητικά και φυσικά προβλήματα.

Όμως ο Finn εξέπληξε τους πάντες με την ταχεία ανάρρωσή του… Πώς το πέτυχε αυτό; Παρατηρώντας και αντιγράφοντας τις κινήσεις του δίδυμου αδερφού του Kian.

«Νομίζω πως το να έχει ο Finn έναν δίδυμο αδερφό, ήταν σαν να έχει τον καλύτερο κινησιοθεραπευτή.» δήλωσε η μαμά τους η οποία πρόσθεσε πως τα παιδιά της «είναι ανταγωνιστικά και αυτό το στοιχείο τους βοήθησε πολύ. Διαγωνίζονται για το ποιος θα φάει το πρωινό του πιο γρήγορα».

«Έχουν μια σχέση αγάπης και «μίσους». Την μία μπορεί να αγκαλιάζονται και την άλλη να τσακώνονται. Όμως πάνω από όλα νοιάζεται ο ένας τον άλλο. Να φανταστείτε ότι ο Kian έδινε και δίνει κουράγιο στον αδερφό του λέγοντάς του  “Έλα Finny μπορείς να το κάνεις”».

Ο Finn επίσης βοηθήθηκε από ένα πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε επαναλαμβανόμενες ασκήσεις με χρώματα και σχήματα τα οποία τον βοηθούσαν να αντιληφθεί καλύτερα το εξωτερικό περιβάλλον.

Τώρα ο Finn, όχι μόνο είναι καλά αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο με τον αδερφό του όσον αφορά και την διανοητική αλλά και την φυσική του ανάπτυξή. Και οι δύο θα πάνε στο ίδιο σχολείο και όχι σε ειδικό όπως αρχικά είχαν προβλέψει οι επιστήμονες…

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου