Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τον υποσιτισμό μαθητών


Την καταγραφή φαινομένων υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία της αρμοδιότητάς του ζητά με έγγραφό του στους διευθυντές, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Αφορμή, περιστατικά που σημειώθηκαν κυρίως σε σχολεία δημοτικού, μετά από αναφορές δασκάλων και καθηγητών.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τις αναφορές των σχολείων, προκύπτει ότι περίπου 500 μαθητές (στο σύνολο των 33.000) χρήζουν βοήθειας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, οπότε θα υπάρξει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει δρομολογήσει ήδη επαφές για συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία και τους προμηθευτές τους, προκειμένου να υπάρξει σχετική παρέμβαση.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει κρούσματα υποσιτισμού σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ακόμη και σε περιοχές που η πλειονότητα των οικογενειών ανήκει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.

Στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή κρουσμάτων υποσιτισμού μαθητών, αλλά ούτε και σχετικά επίσημα έγγραφα σχολείων.

Για το θέμα έχει ήδη κατατεθεί σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας από τους βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννη Ζιώγα, Θεόδωρο Ιγνατιάδη και Σοφία Καλαντίδου.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου