Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Σπιτικά κρουασάν: Συνταγή για αλμυρά και γλυκά κρουασάν


Σπιτικά κρουασάν


Υλικά (για 25 περίπου μέτρια κρουασάν)



Για τη σπιτική ζύμη


3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις


1 φλιτζάνι χλιαρό νερό


1 κ.σ ξερή μαγιά


½ φλ. Ελαιόλαδο


½ κ.γλ. ζάχαρη


½ κ.γλ. αλάτι


3 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο


Για την αλμυρή γέμιση


Φέτα τριμμένη


Κασέρι τριμμένο


Τυρί κρέμα


Πιπέρι, σουσάμι, σπόροι γλυκάνισου


Για τη γέμιση σοκολάτας


200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


½ φλ. Φουντουκόψιχα σε πούδρα


400 γρ. γάλα εβαπορέ


3 κ.σ μαργαρίνη


Αμύγδαλα φιλέ






Διαδικασία


Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Την αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο και χωρίζουμε το φύλλο σε 8 τρίγωνα.


Στο πλατύ μέρος κάθε τριγώνου βάζουμε λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε τα κρουασάν δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη. Στα κρουασάν με τη γέμιση της σοκολάτας πασπαλίζουμε φιλέ αμυγδάλου και στα κρουασάν με την αλμυρή γέμιση πασπαλίζουμε με σουσάμι καβουρντισμένο ή σπόρους γλυκάνισου.


Ψήνουμε τα κρουασάν στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.


Σημείωση : μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη ζύμη σφολιάτας ή κουρού.  Από το κάθε φύλλο ζύμης θα πάρουμε 9 τετράγωνα τα οποία αν τα κόψουμε διαγωνίως θα πάρουμε 18 τρίγωνα.


Καλή επιτυχία


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου