Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζει η πολύκροτη δίκη των παιδεραστών του Ιλίου


Μία από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις παιδεραστίας με θύματα τρία ανήλικα αγγελούδια πρόκειται να αναβιώσει στην αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων,
όπου την προσεχή Τετάρτη 11 Ιανουαρίου αρχίζει σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη δίκη των παιδεραστών του Ιλίου!


Ηταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το πανελλήνιο συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι μία 35χρονη μητέρα έπιανε από το χέρι την 6χρονη τότε κόρη της (το 2002) μαζί με τα δύο ανήλικα παιδάκια που φιλοξενούσε και τα «πάσαρε» σε ηλικιωμένους έναντι πενήντα ευρώ, για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.


Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ένοχοι, μεταξύ των οποίων ένας 84χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ και ένας ιερέας, έβρισκαν διάφορα δικονομικά πατήματα για να αποφύγουν την εκδίκαση της υποθέσεως, όμως κάποια στιγμή η «περίοδος χάριτος» τελείωσε και έφτασε η ώρα της κρίσης για τα τέσσερα ανθρωπόμορφα τέρατα.


Επί μήνες οι τέσσερις βιαστές κάθισαν στο εδώλιο λογοδοτώντας για τις πράξεις τους και για τα πρωτοφανή βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλαν τα τρία ανήλικα αγγελούδια. Από την ίδια θέση άκουσαν τον Φεβρουάριο του 2010 και την απόφαση του δικαστηρίου που ομόφωνα τους έκρινε όλους ενόχους και τους επέβαλε πολυετείς καταδίκες, που συνολικά φτάνουν τα… εκατόν τριάντα πέντε χρόνια χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους!


Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο σε κάθειρξη είκοσι τεσσάρων ετών, τον συνταξιούχο υπάλληλο της ΔΕΗ Αθανάσιο Κανάκη σε συνολική κάθειρξη πενήντα έξι ετών, τη μητέρα των ανηλίκων κακοποιημένων παιδιών Ειρήνη Τσονοπούλου σε τριάντα επτά χρόνια και τον πρώην σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη σε 18ετή κάθειρξη.


Τώρα, σχεδόν έναν χρόνο μετά την απόφαση του δικαστηρίου και ενώ το θέμα της σεξουαλικής κα [Ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος: κάθειρξη 24 ετών πρωτοδίκως.] ακοποίησης ανυπεράσπιστων παιδιών είναι επίκαιρο όσο ποτέ, οι τέσσερις κακούργοι θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο προσδοκώντας μικρότερες ποινές. Αν και ως ημερομηνία έναρξης της δίκης αρχικά είχε ορισθεί η 16η Ιανουαρίου 2012, κατόπιν αιτήσεως που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων η υπόθεση θα εισαχθεί στο ακροατήριο εκτός απροόπτου την ερχόμενη Τετάρτη!


Τα ανείπωτα βασανιστήρια και οι ζωγραφιές που φώναζαν


Μουδιασμένη παρακολουθούσε η κοινή γνώμη τις αποκαλύψεις για τις απίστευτες βαρβαρότητες και τα σεξουαλικά μαρτύρια που υπέστησαν στα χέρια των βιαστών τους τα τρία μικρά παιδιά.


Στην υπόθεση πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανιζόταν να έχει η μητέρα-μαστροπός. Σύμφωνα με το βούλευμα και τις καταθέσεις των μαρτύρων στο δικαστήριο, η πρώτη «πάσα» που έκανε η αδίστακτη μάνα ήταν η κόρη της προς τον 84χρονο συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη. Η 35χρονη είχε πάρει από το χέρι την 6χρονη και τη μετέφερε στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στο Καματερό. Εκεί, μαζί με τον 84χρονο συνταξιούχο της αφαίρεσαν τα ρούχα και παρά την αντίδραση της 6χρονης, της οποίας κρατούσε τα χέρια η μητέρα της, ο άνδρας ήρθε σε παρά φύσιν συνουσία μαζί της, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να χάσει τις αισθήσεις του! Οταν ο 84χρονος ικανοποίησε τις διεστραμμένες ορέξεις του, άφησε και πουρμπουάρ στη μητέρα πενήντα ευρώ...


Ωστόσο, η σεξουαλική κακοποίηση του μικρού κοριτσιού δεν σταματάει εδώ. Οπως ειπώθηκε και στο δικαστήριο, η μητέρα την πλάσαρε έναντι πενιχρών ανταλλαγμάτων και στον ιερέα της περιοχής, τον Σωτήρη Παπαδόπουλο, ο οποίος όσο η 35χρονη ασχολιόταν προσχηματικά με την καθαριότητα του ναού φέρεται να κακοποιούσε την 6χρονη μέσα στο γραφείο του εφημερίου!


Η κόλαση και τα μαρτύρια που έζησε στα χέρια των βασανιστών της αποτυπώνον [Για πέντε χρόνια (από την ηλικία των έξι έως έντεκα χρόνων) η ανήλικη βίωνε ένα ανείπωτο μαρτύριο. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων επικοινωνούσε μέσα από τα σκίτσα της. Ζωγράφιζε τον εαυτό της να κλαίει και γύρω της τον παπα-Σωτήρη και τη μάνα της. ] ται και στα σκίτσα που ζωγράφισε η ανήλικη όσο ήταν σε εξέλιξη οι ανακρίσεις της Αστυνομίας και στα οποία εμφανιζόταν κλαμένη, ενώ ήταν περιτριγυρισμένη από τους βιαστές της!


Σοκαρισμένο το ακροατήριο άκουσε ότι η 35χρονη μητέρα-μαστροπός «πάσαρε» προς σεξουαλική εκμετάλλευση και τα δύο παιδάκια που φιλοξενούσε στο σπίτι της, στην οδό Γενναδίου στο Ιλιον, ένα 13χρονο αγόρι και την 11χρονη αδελφή του, ενώ συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος περιέγραψε στο δικαστήριο το ξύλο, τις τιμωρίες και τα καθημερινά μαρτύρια που ζούσε ο μεσαίος γιος της κατηγορουμένης στα χέρια του πατριού του Σπύρου Σουχλέρη.


«Να σπάσουν τη σιωπή τους όσοι ξέρουν»


Επικοινωνήσαμε με τη συνήγορο πολιτικής αγωγής Κατερίνα Ζαγγανά, η οποία έκανε την εξής δήλωση: «Η υπόθεση αυτή είναι μια τρανή απόδειξη ότι η κοινωνία μπορεί και θέλει να ακούσει τα παιδιά της, και η Δικαιοσύνη έχει υπομονή και επιμονή να βγάλει την αλήθεια στο φως και να τιμωρήσει τους ενόχους. Πολλά πράγματα έγιναν και άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή των παιδιών αυτών μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου. Μακάρι ο εφιάλτης αυτός να είχε σταματήσει πιο νωρίς ή, ακόμη καλύτερα, να μην τον είχαν ζήσει ποτέ τους.


»Στο εφετείο τώρα, είμαι σίγουρη ότι και πάλι η αίθουσα θα γεμίσει από τις φωνές καταγγελίας των ανήλικων παιδιών, τα οποία θα περιγράψουν μέσα από τις καταθέσεις τους, τις ζωγραφιές τους, τα σκίτσα τους, τη βιαιότητα που βίωσαν στην αρχή κιόλας της ζωής τους. Από αυτό το δικαστήριο, ένα είναι το μήνυμα προς όλους: ότι η σιωπή κρύβει τους περισσότερους φόβους και τις περισσότερες αμαρτίες. Πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους λοιπόν όσοι ξέρουν και να βοηθήσουν τα παιδιά!».


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου