Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έδιναν αλκοόλ σε μαθητές σε σχολική εκδήλωση!


Προσπάθεια για διοργάνωση χοροεσπερίδας χωρίς αλκοόλ έκανε το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
, αφού πρώτα όμως Σύλλογος και 15μελές συμφώνησαν με τη θέση της Ένωσης Γονέων, να μην καταναλώσουν αλκοόλ όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς.

Ωστόσο φάνηκε ότι κάποιοι δεν είχαν αντιληφθεί ότι μπορεί να υπάρξει διασκέδαση χωρίς οινοπνευματώδη ποτά και μάλιστα σε μια μαθητική εκδήλωση. Έτσι στη διάρκεια της χοροεσπερίδας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, ήρθε αντιμέτωπο με ενήλικες που κέρναγαν τα παιδιά αλκοόλ και μάλιστα όταν τους έγινε παρατήρηση κάποιοι αποχώρησαν – παίρνοντας και τα χρήματά τους πίσω - διότι όπως είπαν δεν είχαν ενημερωθεί ότι απαγορευόταν η κατανάλωση αλκοόλ.

Τα μέλη του Συμβουλίου, μάζεψαν αρκετά μπουκάλια ουίσκι και επειδή η κατάσταση από ένα σημείο και μετά ήταν ανεξέλεγκτη, αναγκάστηκε να λήξει τη χοροεσπερίδα.

Σε έγγραφο του το ΔΣ του Συλλόγου, μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά:

Η εμπειρία αυτής της προσπάθειας, ήταν οδυνηρή. Ήταν ακόμα όμως μια αφορμή για αναστοχασμό και προβληματισμό, διαπιστώσεις αναθεωρήσεις και προτάσεις. Οι σύλλογοι γονέων δεν πρέπει να αναλαμβάνουν και να στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις οι οποίες όχι μόνο δεν εξυπηρετούν οικονομικά το σκοπό για τον οποίο γίνονται, άλλα δημιουργούν μια σειρά από προβληματικές καταστάσεις.

Τα χρήματα που δαπανώνται από κάθε οικογένεια για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις είναι αποδεδειγμένα περισσότερα από το όφελος. Στην πραγματικότητα χρηματοδοτούμε και υποστηρίζουμε ένα συγκεκριμένο τυποποιημένο τρόπο διασκέδασης .
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου