Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Παιδί: Μαμά, θέλω κι άλλο!


Παιδί: Μαμά, θέλω κι άλλο!
της Φωτεινής Βασιλοπούλου


Τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές μας στην ­κουζίνα.
Τους αρέσουν οι απλές γεύσεις και έχουν αδυναμία στα γλυκά. Πώς, όμως, να τα πείσει κανείς ότι πολύ συχνά δεν είναι υγιεινά; Επειδή να τους τα στερήσουμε δεν γίνεται, αλλά ούτε και να τους επιτρέψουμε να τρώνε ό,τι να ’ναι, το Vita σάς δίνει λύσεις για εύκολα γλυκά επιδόρπια, που μπορείτε να τους ετοιμάσετε στο σπίτι και θα γίνουν τα αγαπημένα τους. 


Παγωμένο γιαούρτι 
Υλικά 
• 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
• 3 ροδάκινα 
• 200 γρ. φράουλες 
• 2 φέτες πεπόνι 
• 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη 
Τρόπος παρασκευής 
• Καθαρίζετε τα φρούτα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάτε ελαφρά στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη. • Αναμειγνύετε το μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε. • Βάζετε το μείγμα σε γυάλινο σκεύος που σκεπάζει, ειδικό για την κατάψυξη, και το καταψύχετε για 1 ώρα. • Το ξαναχτυπάτε ελαφρά στο μπλέντερ και το καταψύχετε και πάλι. • Το σερβίρετε σε μπάλες, όπως το παγωτό. 


Ρυζόγαλο με σοκολάτα 
Υλικά 
• 1 ποτήρι ρύζι γλασέ 
• 4 ποτήρια γάλα 
• 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη 
• 1 βανίλια 
• 1 κουταλιά κορν φλάουερ 
• 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας 
Τρόπος παρασκευής 
• Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και, μόλις βράσει, ρίχνετε το ρύζι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και τη βανίλια. • Τα αφήνετε να βράσουν επί 20΄ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το γάλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. • Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύετε ελαφρά. • Αδειάζετε σε μπολάκια και σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο. 


http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου