Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Τραγανές μπουκιές με κιμά


Εκτέλεση



μερίδες 75


Ροδίζουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για 5΄-6΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς και να μείνει στεγνός. Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση. Πασπαλίζουμε µε το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε κάθετα σε 5 λωρίδες μέχρι κάτω και λαδώνουμε κάθε λωρίδα µε πινέλο. Τη διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολό. Λαδώνουμε το πουράκι και τσιμπάμε τα ανοίγματα στα πλάγια. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα (βγαίνουν πολλά, περίπου 75 μπουκιές) τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC για 15΄-20΄, να ροδίσουν καλά. 



Υλικά
1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
 600 γραµµ. μοσχαρίσιος κιμάς, 
δύο φορές περασμένο στη μηχανή του κιμά
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραµµ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρµεζάνα
 λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων 
αλάτι πιπέρι


Σερβίρετε τις μπουκιές µε σάλτσα γιαουρτιού 


http://argiro.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου