Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Ένα σουφλέ που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι





Υλικά για 4-6 άτομα



500 γραμμάρια τυρί τριμμένο που να λειώνει γκούντα
1 λίτρο γάλα
4-5 αυγά
1 πακέτο ψωμί του τοστ μεγάλο
500 γραμμάρια ζαμπόν


Εκτέλεση


Σε ξύλο κοπής κόβουμε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι, και προσθέτουμε το γάλα.


Έπειτα, βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και στρώνουμε μια σειρά φέτες ψωμιού που τις βουτάμε στα αυγά με το γάλα. Συνεχίζουμε με ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τυρί, και πάει λέγοντας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πάνω - πάνω τελειώνουμε με τυρί. Αν περίσσεψε γάλα το περιχύνουμε πάνω από το σουφλέ.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς στην αντίσταση για περίπου 45 λεπτά.


http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου