Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πώς θα φτιάξετε το παιδικό δωμάτιο


Συμβουλές για ένα τόσο ξεχωριστό χώρο



Θέλετε να φτιάξετε το δωμάτιο του παιδιού σας; Επιλέξτε τις λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί για να έχει το παιδί σας το δικό του ξεχωριστό χώρο. 


Το σωστό χρώμα
Κανόνας είναι οι τοίχοι στο δωμάτιο του παιδιού να μην είναι άχρωμοι. Γι’ αυτό είναι καλό να προτιμούνται παλ και ζωντανά χρώματα σε συνδυασμό με το άσπρο ταβάνι του σπιτιού. 


Παιχνίδια με τα χρώματα στον τοίχο
Μόλις έχετε αποφασίσει ποιο θα είναι το χρώμα, παίξτε με τα χρώματα και τα σχέδια. Μπορείτε να πάρετε, αν θέλετε να δώσετε ένα διαφορετικό τόνο, δύο μεγάλα χαρτόνια και σχεδιάστε από ένα κύκλο σε κάθε χαρτόνι. Έναν μεγάλο και ένα πιο μικρό. Κόψτε με ακρίβεια το εσωτερικό του κύκλου και κρατήστε το χαρτόνι με την τρύπα. 


Με χάρτινη ταινία κολλήστε το χαρτόνι με την τρύπα στον τοίχο και βάψτε προσεκτικά το εσωτερικό με το σκουρότερο χρώμα. Κάντε το ίδιο και με το άλλο χαρτόνι προσθέτοντας μερικές ακόμη σταγόνες μαύρου χρώματος. Σε κάθε μεγάλο τοίχο δημιουργήστε μέχρι 3 έως 4 ασύμμετρους κύκλους κοντά ο ένας στον άλλο.


Σε καμία περίπτωση με βάψετε τους τοίχους με υπερβολικά πολλούς κύκλους, αστέρια, λουλούδια και σύννεφα. Ένα ή δύο σχέδια είναι υπεραρκετά ειδάλλως το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο. 


Προσοχή στη διακόσμηση 
Για να φτιάξετε ένα όμορφο παιδικό δωμάτιο δεν χρειάζεται να δαπανήσετε αρκετά χρήματα. Μια όμορφη διακόσμηση για παιδικό δωμάτιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως στοιχίζει και αρκετά. Με κόστος περίπου στα 4 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε φωσφορίζοντα πλαστικά αστεράκια και να τα κολλήσετε στην οροφή του παιδικού δωματίου ώστε να φωτίζουν όμορφα το βράδυ.


Αγοράστε ελαφριά παιχνίδια ή λούτρινα και με τη βοήθεια ενός συρραπτικού για τοίχους που θα δανειστείτε κρεμάστε τα στην οροφή με μισινέζα σε διαφορετικά ύψη στο δωμάτιο. Θα δώσουν μια πολύ ευχάριστη νότα στο χώρο.


Τα διασκορπισμένα παιχνίδια στο χώρο του δωματίου δεν είναι όμορφα. Αγοράστε ένα μεγάλο μπαούλο που να τα χωρά ή χρησιμοποιήστε το παλιό σας ανανεώνοντας το. Κολλήστε του φωτογραφίες του παιδιού σας ή βάψτε το στο χρώμα του τοίχου και ζωγραφίστε επάνω του.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου