Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Θέλω να κάνω παιδί, τι πρέπει να προσέξω;


Πολλές είναι οι γυναίκες στη σύγχρονη εποχή

που προβληματίζονται όταν καθυστερεί το επιθυμητό αποτέλεσμα: μία εγκυμοσύνη.

Όταν μία γυναίκα ξεκινά τις προσπάθειες τεκνοποίησης είναι καλό τόσο αυτή όσο και ο σύντροφός της να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους, αλλάζοντας τον σε ορισμένα σημεία.

- Υπερβολικό ή εξαιρετικά χαμηλό βάρος: Καλό είναι ο δείκτης μάζας σώματος να μην είναι άνω του 25 και κάτω του 17, στις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική προσπάθεια.
-Κάπνισμα: Αναμφισβήτητα το κάπνισμα ελαττώνει τη γονιμότητα και αυτό φαίνεται από τα ποσοστά υπογονιμότητας, τα οποία είναι υψηλότερα στους καπνιστές συγκριτικά με τους μη καπνιστές.
-Φάρμακα και τοξικές ουσίες: Ορισμένα φάρμακα και τοξικές ουσίες (π.χ. κοκαΐνη, μαριχουάνα), ελαττώνουν τη γονιμότητα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και καφέ έχει συνδεθεί με χαμηλή ποιότητα σπέρματος στον άνδρα και μείωση της γυναικείας γονιμότητας.
-Διατροφικές ελλείψεις: Ορισμένες διατροφικές ελλείψεις (π.χ. έλλειψη φυλλικού οξέος) έχουν συνδεθεί με ελαττωμένη γονιμότητα ή ανωμαλίες μετά τη σύλληψη.
-Λοιμώξεις: Ορισμένες λοιμώξεις, οι οποίες μεταδίδονται κύρια με τη σεξουαλική επαφή (π.χ. χλαμύδια, μυκόπλασμα) μειώνουν τη γονιμότητα.
-Άγχος: Οι αγχώδεις άνθρωποι έχουν μικρότερα ποσοστά γονιμότητας –αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

 in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου