Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Αρπαγή βρέφους (6 μηνών) από την Πολωνία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ AMBER ALERT
ΑΡΠΑΓΗ ΒΡΕΦΟΥΣ(6 μηνών) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


Στις 24/01/2012, το βρέφος Wasniewska (επ.) Magdalena (ον.), 6 μηνών (κορίτσι), απήχθη από άγνωστο άτομο μέσα από το καρότσι του, στην πόλη Sosnowiec,  της Πολωνίας.

Την ημέρα που απήχθη η  Μαγνταλένα  φορούσε μπεζ φορμάκι, ροζ σκουφάκι, λευκά γάντια και ήταν τυλιγμένη σε ροζ κουβέρτα.

Για την αρπαγή του βρέφους λάβαμε γνώση από τον Οργανισμό ITAKA της Πολωνίας, όπου πληροφορηθήκαμε ότι είναι ενήμερες οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές της χώρας, συμβάλλοντας στην αναζήτηση του βρέφους, ενώ παράλληλα έχουν ανάλογα κινητοποιηθεί υπηρεσίες και φορείς διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Οργανισμός ITAKA της Πολωνίας όπως και το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα παιδιά (Missing Children Europe) η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 με τη συνεργασία οργανώσεων από ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων της εξαφάνισης, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

 Ο εθελοντικός μας οργανισμός στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει, λειτουργεί υπό τον συντονισμό του το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC) το οποίο εγκαινιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 (http://www.hamogelo.gr/57.1/Kentro-Notioanatolikhs-Eyrophs-gia-thn-exafanish-koi-ekmetalleysh-poidion ).

Ενημερωτικά, σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

- Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

- Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Missing Children Europe.

- Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

- Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

- Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

- Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

- Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση του.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω δελτίου τύπου. Σε ενδεχόμενη ανεύρεση του βρέφους Βασνιέβσκα(επ.) Μαγνταλένα(ον.)  θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέο δελτίο τύπου και θα παρακαλούσαμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης.
  



Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: 116000@hamogelo.gr
www.hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου