Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τεστ υπόσχεται διάγνωση αυτισμού σε 15 λεπτά!


Σε δύο χρόνια ενδέχεται να είναι έτοιμο το τεστ ανάλυσης του εγκεφάλου μέσω μαγνητικής τομογραφίας
που θα οδηγεί σε διάγνωση του αυτισμού. Η εξέταση, που αποτελεί ένα πιο αντικειμενικό βιολογικό τεστ σε σχέση με τα τωρινά, θα μπορεί να γίνει από κανονικούς τομογράφους που θα χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου χρησιμοποίησαν ειδικό λογισμικό αναγνώρισης ανεπαίσθητων δομικών μεταβολών στην φαιά ουσία του εγκεφάλου των αυτιστικών (κυρίως στις περιοχές εκείνες που συνδέονται με τη γλώσσα και την κοινωνική συμπεριφορά), πετυχαίνοντας έτσι να εντοπίσουν έγκαιρα τα αυτιστικά άτομα σε ποσοστό 90%. Η τεχνική αυτή μπορεί να οδηγήσει στην υιοθέτησή της για τον πρόωρο έλεγχο των παιδιών.

Ο αυτισμός, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών, πλήττει περίπου έξι έως επτά άτομα στα χίλια και προκαλείται από ανωμαλίες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, οι οποίες σε ένα βαθμό έχουν γενετική αιτιολογία. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από ήπια έως σοβαρά, όμως εκτιμάται ότι περίπου οι μισοί άνθρωποι που έχουν αυτισμό, δεν έχουν την κατάλληλη διάγνωση. Αν και η πάθηση θεωρείται ότι δεν θεραπεύεται, μια έγκαιρη διάγνωσή της επιτρέπει την πρόωρη έναρξη θεραπείας και μπορεί να βοηθήσει αρκετά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του αυτιστικού

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου