Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μηλόπιτα: Εύκολη συνταγή και βίντεο





Μηλόπιτα....



Για τη ζύμη:


βιολογικό βούτυρο Χωριό 225γρ.
2-3 αυγά
½ ποτήρι ζάχαρη
Αλεύρι όσο σηκώνει (περίπου 1 κιλό)
4 κουταλάκια baking powder γεμάτα
3 βανίλιες


Για τη γέμιση:


6-8 μέτρια μήλα
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
½ ποτήρι νερό
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βιολογικό βούτυρο Χωριό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν (μέτρια φωτιά). Λιώνουμε ελαφρά το βιολογικό βούτυρο Χωριό με τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα 4 κουταλάκια baking powder.
Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια προς μαλακή.


Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη , όχι ίσα.
Το πιο μεγάλο μέρος θα στρωθεί στο κάτω μέρος του ταψιού το οποίο έχουμε αλείψει με βιολογικό βούτυρο Χωριό.
Πατάμε τη ζύμη με το χέρι και τη στρώνουμε έτσι ώστε να ανεβαίνει στα πλαϊνά του ταψιού.


Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση με τα μήλα.
Πατάμε την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε σε λαδόχαρτο στο μέγεθος της διαμέτρου του ταψιού και τη βάζουμε πάνω από τη γέμιση έτσι ώστε να την σκεπάσει εντελώς.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 170ο -180ο C .






ourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου