Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

"Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, φέτος θέλω να μου φέρεις γάλα, πιπίλες..."


Εδώ και 20 χρόνια το «ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη» που δημιούργησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συγκεντρώνει στο ειδικό κόκκινο κουτί,
τα όνειρα των μικρών παιδιών από όλη την Ελλάδα, και τα παραδίδει με ασφάλεια στον παππούλη με την άσπρη γενειάδα.


Έτσι θα γίνει και με τα γράμματα εκατοντάδων παιδιών από την Κρήτη, όπως ενός παιδιού από τα Χανιά που αντί για λίστα με δώρα, έστειλε στον Αϊ Βασίλη λίστα με ψώνια από το σούπερ μάρκετ.


«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, Φέτος θέλω να μου φέρεις 2 μωρo-παμπερς, γάλα, πιπίλες, κρεβατάκι και 1 βούρτσα μωβ. Αυτά».


Όσα γράμματα και αν έχει διαβάσει ο Αϊ Βασίλης και οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, μπροστά σε αυτό το σύντομο γράμμα που έχει μετατρέψει το όνειρο σε ανάγκη, τα μάτια βουρκώνουν.


Όπως και με τη ζωγραφιά ενός μικρού αγοριού σε Νηπιαγωγείο των Χανίων, που έστειλε μια ζωγραφιά στο αγαπημένο του Άγιο, ζητώντας του καινούρια ρούχα.


Ή με την ανησυχία της μικρής Μαρίας:


«Είμαι η Μαρία και θέλω να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ. Για φέτος θέλω να φέρεις ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ότι έχεις πολύ δουλειά για αυτό αν θέλεις πέρασε πρώτα από τα σπίτια των παιδιών που έχουν περισσότερη ανάγκη. Θέλω να βρεις μια δουλειά στην αδελφή μου που τόσο καιρό προσπαθεί να βρει από τότε που πήρε το πτυχίο της».


Στον αντίποδα υπάρχουν και γράμματα που προκαλούν γέλιο, όπως για παράδειγμα το αίτημα ενός 8χρονου για ένα iPhone 4S, ή ενός μικρού κοριτσιού για ένα μωράκι.


Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, η διευθύντρια των ΕΛΤΑ Χανίων κ. Καλιγέρη Τζίνα, φέτος έχει παρατηρηθεί μια μείωση στα γράμματα που προορίζονται για τον Άγιο Βασίλη, ενώ ο κ. Καλοχριστιανάκης Γιώργος, διευθυντής υποκαταστήματος στο Ηράκλειο, σημειώνει ότι ο μεγάλος όγκος των γραμμάτων αναμένεται να συγκεντρωθεί την επόμενη εβδομάδα.


Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου