Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Χορτοφαγία: Βλάπτει το παιδί σας;

«Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά να γίνουν χορτοφάγοι, μην τους στερείτε κανένα διατροφικό προϊόν». Αυτή την έκκληση απηύθυνε η καθηγήτρια Λίντσεϊ Άλεν της Υπηρεσίας Ερευνών του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας.


«H πρακτική των γονέων να πιέζουν τα παιδιά τους και να τους στερούν το κρέας και τα παράγωγά του είναι ανήθικη και επικίνδυνη. Το κρέας μάς δίνει διάφορα στοιχεία που δεν είναι δυνατόν να τα πάρουμε από αλλού».

Ειδικότερα, η δρ Άλεν στην ομιλία της, κατά τη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι, όταν οι γυναίκες αποφεύγουν τα κρέατα και τα παράγωγά τους, γεννούν λιποβαρή βρέφη, με αναπτυξιακές δυσκολίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαθίστανται ποτέ.

H στέρηση των διάφορων συστατικών του κρέατος (αλλά και του γάλακτος, του τυριού και του βουτύρου) από τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν είναι μία ανήθικη απόφαση. Οι βλάβες που προκαλεί η «φανατική αποχή από τα ζωικά τρόφιμα» αρχίζουν από τη στιγμή της ανάπτυξης του εμβρύου στη μήτρα και συνεχίζεται και μετά τη γέννησή του.

Απαραίτητα το κρέας και το γάλα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά της Αφρικής δείχνει ότι δύο κουταλιές κρέατος καθημερινά αρκούν για την πρόσληψη των αναγκαίων ποσοτήτων βιταμίνης B12, ψευδάργυρου και σιδήρου. 

Όπως διαπιστώθηκε, έπειτα από δύο έτη ελέγχου της διατροφής των παιδιών, οι δύο κουταλιές κρέατος ή αντιστοίχως η πρόσθεση ενός φλιτζανιού γάλακτος ή λίγου λαδιού προκάλεσαν εντυπωσιακές μεταβολές στον παιδικό οργανισμό.

Tα παιδιά που απολάμβαναν εμπλουτισμένη διατροφή μεγάλωναν με μεγαλύτερη ταχύτητα και οι διανοητικές τους ικανότητες βελτιώθηκαν εντυπωσιακά.

H καθηγήτρια Λίντσεϊ Άλεν επεσήμανε ότι, αν και η μελέτη έγινε σε παιδιά της Αφρικής, τα συμπεράσματά της είναι σημαντικά για όλη την υφήλιο. Oι ενήλικες μπορούν να αποφεύγουν τα ζωικά τρόφιμα, εφόσον συμπληρώνουν τη διατροφή τους με τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Πηγή: noikokyra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου