Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Εύκολη και λαχταριστή πουτίγκα μπανάνας


Αν έχετε χθεσινό λευκό ψωμί και μπανάνες φτιάξτε αυτή τη γρήγορη συνταγή πουτίγκας, ιδανική για τις κρύα απογεύματα του χειμώνα...

Υλικά
1 μπάρα βούτυρο (περίπου 8 κουταλιές της σούπας)
4 μπανάνες σε φέτες
6 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
1/3 φλιτζανιού και 1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κανέλα
6 φέτες λευκό ψωμί
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ένα στρογγυλό βαθύ πυρίμαχο σκεύος (περίπου 25 εκατοστά διάμετρο) για πίτα και τη μια πλευρά από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που αρκεί για να καλύψει τη φόρμα.
2. Σε ένα τηγανάκι βάλτε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και μαγειρέψτε τις μπανάνες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
3. Πασπαλίστε με 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καλυφθούν οι μπανάνες καλά.
4. Χτυπήστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τον έξτρα κρόκο, το 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τις υπόλοιπες 4 κουταλιές μαύρης ζάχαρης μαζί.
5. Με το υπόλοιπο βούτυρο βουρτσίστε τις φέτες του ψωμιού, κόψτε τες στη μέση και στρώστε τες στη βουτυρωμένη φόρμα.
6. Από πάνω στρώστε τις μαγειρεμένες μπανάνες άτσαλα (δεν θα καλύψουν όλο το ψωμί)και μετά το μείγμα της κρέμας γάλακτος.
7. Αφήστε το λίγο να απορροφηθούν τα υγρά από το ψωμί, πιέζοντας αν χρειάζεται.
8. Καλύψτε τη φόρμα με το βουτυρωμένο αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά.
9. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με την υπόλοιπη κουταλιά κρυσταλλικής ζάχαρης και ψήστε ακάλυπτα μέχρι να ροδίσει για περίπου 25 λεπτά ακόμα.
10. Αφαιρέστε από το φούρνο για να κρυώσει και απολαύστε την πουτίγκα σας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου