Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Γαργαλάει τον γιο της για να τον κρατήσει στη ζωή!


Για τις περισσότερες μητέρες το να γαργαλάνε το παιδί τους...
είναι απλά ένα κομμάτι της διασκέδασης. Για την Sanchia Norris, είναι ένας τρόπος για να τον κρατήσει στη ζωή.Η αναπνοή του μόλις ενός χρόνου Benn σταματά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και η μητέρα του πρέπει να τον γαργαλήσει για να αρχίσει και πάλι να ανασαίνει.


Ένας συναγερμός προειδοποιεί την 41χρονη μητέρα, όταν σταματάει η ανάσα του και εκείνη ορμά στην κρεβατοκάμαρά του για να τον... ξεσηκώσει.


Σύμφωνα με τους γιατρούς «Πρέπει να τον ξεσηκώσει με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να ξυπνήσει και να αναπνεύσει».


Έτσι η μητέρα τον γαργαλάει είτε στα πέλματα των ποδιών του, ή κάτω από το πηγούνι του ή στο στομάχι του. Είναι αρκετό για να ξεκινήσει να αναπνέει πάλι.


«Ένα βράδυ σταμάτησε να αναπνέει 23 φορές και έπρεπε να τον γαργαλάω συνεχώς για να τον κάνω να αρχίσει να αναπνέει πάλι» εξομολογείται.


Ο Benn πάσχει από άπνοια, ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που εντοπίζονται στα πρόωρα μωρά. Η νόσος προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και έτσι μπορεί να σταματήσει για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο η αναπνοή του όταν κοιμάται. Αυτό δεν συμβαίνει όταν οι μύες ενός μωρού και το νευρικό σύστημα έχει αναπτυχθεί πλήρως κατά τη γέννηση.


Ο Ben γεννήθηκε πέρυσι το Νοέμβριο. «Ήταν μικρότερος από το μήκος του χεριού μου. Οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο να ζήσει» θυμάται η μητέρα.


Όμως, παρά τις αντιξοότητες, μετά από 18 εβδομάδες σε νοσοκομείο, Benn ήταν αρκετά καλά ώστε να επιτραπεί να πάει σπίτι του.


Η μητέρα του συγκεντρώνει χρήματα για την ενίσχυση της μονάδας μητρότητας στο νοσοκομείο Addenbrooke, όπου ο Benn γεννήθηκε.
tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου