Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Δέκα ασχολίες για τις γιορτές


Υπάρχουν δέκα πράγματα που θα ήταν ωραίο να κάνετε μέσα στις γιορτές μιας και η...
καθημερινότητα δεν σας αφήνει τα χρονικά περιθώρια να καταπιαστείτε με αυτά. 



1. Να μαγειρέψετε για τους δικούς σας. Η παρασκευή γιορτινών εδεσμάτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών. Ευχαριστείστε λοιπόν τους φίλους και την οικογένειά σας ετοιμάζοντας με τα χεράκια σας νόστιμες συνταγές και λαχταριστά γλυκίσματα που θα τους μείνουν αξέχαστα.


2. Να κοιμηθείτε. Ο ύπνος είναι από τα πιο πολύτιμα αγαθά και βοηθά το σώμα και το πνεύμα μας να ανασυγκροτείται. Φροντίστε λοιπόν να κοιμηθείτε αρκετά … τώρα που γυρίζει!


3. Να φροντίσετε το σώμα σας. Προσφέρετε σαν δώρο στον εαυτό σας μια περιποίηση ομορφιάς, ένα μασάζ, δώστε σημασία στην ποιότητα της διατροφής σας και στη διατήρηση του βάρους σας και γιατί όχι κάντε δώρα που να αφορούν τη φροντίδα του σώματος.


4. Να αλλάξετε παραστάσεις. Μπορείτε να φύγετε εκτός πόλης για λίγες μέρες ή απλά να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτά που συνηθίζετε. Οι νέες εικόνες και εμπειρίες θα φορτίσουν τις «μπαταρίες» σας!


5. Να συναντήσετε τους φίλους σας. Μια μικρή «πολυτέλεια» που σπάνια βρίσκουμε τον χρόνο να απολαύσουμε τις καθημερινές. Ανανεώνοντας τις σχέσεις με τους φίλους σας ξεκουράζεστε και αποκτάται νέους συμμάχους της καθημερινότητας στη νέα χρονιά.


6. Να παίξετε με τα παιδιά σας. Το παιχνίδι αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο εξάσκησης του σώματος, της μνήμης αλλά και της διάθεσης. Παράλληλα το παιχνίδι θα σας φέρει πιο κοντά με τα παιδιά σας οπότε… στήστε τον δικό σας παιχνιδόκοσμο στο σπίτι!


7. Να απολαύσετε την οικογένεια και το ταίρι σας. Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση και σας δίνουν τη δυνατότητα να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στους αγαπημένους σας.


8. Να κάνετε βόλτες. Είτε ψώνια, είτε για καφέ ή ποτό, είτε απλά για να ξεσκάσετε… θα αυξήσουν τη διάθεση και τη σωματική σας δραστηριότητα.


9. Να απολαύσετε τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Προσπαθήστε να αφήσετε για λίγο στην άκρη της σκοτούρες και να αφεθείτε στη μαγεία των γιορτών.


10. Να βάλετε νέους στόχους. Μια νέα χρονιά ξεκινά και σας δίνει την ευκαιρία να αναπροσαρμόσετε τις προτεραιότητές σας και να θέσετε καινούριους στόχους, ευκαιρία λοιπόν μετά από τη χαλάρωση να θέσετε τους νέους στόχους με ξεκάθαρο μυαλό και καλή διάθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου