Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα


ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. αλεύρι φαρίνα
50γρ. κακάο
85 γρ βούτυρο
50γρ εσπρέσο
2 κουτ. γλυκού Tia maria

Για την μους

3 αυγά χωρισμένα σε ασπράδι-κροκο
50γρ καστανή ζάχαρη
175 σκούρα σοκολάτα
200γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200. Ενα μεσαίο ταψί , το βουτυρώνουμε. Χτυπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 λεπτά.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο. Το μείγμα μας το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτι και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
3. Για τη μούς. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Μετά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί και και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μείγμα στά αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα ασπράδια αφου τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουναι για περίπου 5 λεπτά.
4. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρια ανισομερή μέρη. Ρίχνουμε το λικέρ για να ποτίσει καθως και το εσπρέσο. Φτιάχνουμε τη σοκολατόπιτα γεμίζοντας και σκεπάζουμε τη μους.
5. Γαρνίρουμε με κομμάτια έτοιμης σοκολάτας πικρής και γλυκιάς (ασπρη και μαύρη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου