Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Είναι μόλις 12 ετών... αλλά είναι το πρώτο ανήλικο ψυχολογικό θύμα της κρίσης


Είναι μόλις 12 ετών και όμως είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο ανήλικο ψυχολογικό θύμα της κρίσης.Η είδηση, που μας έρχεται από την Πάτρα είναι σοκαριστική. Ένα ανήλικο κορίτσι, που θα έπρεπε να ζει ανέμελα τα μαθητικά της χρόνια, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο κεφάλι, με συμπτώματα ζαλάδας και εμετούς εξαιτίας του στρες που της έχει προκαλέσει η κρίση.Το κοριτσάκι άρχισε να διαμαρτύρεται, σύμφωνα με το dete,  και να εκφράζει την δυσφορία της για πόνους στο κεφάλι.


Αργότερα οι πόνοι προκαλούσαν ζαλάδες, ενώ δεν άργησαν να έρθουν και οι εμετοί. Οι γονείς της ανησύχησαν και το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι δεν έχει τίποτα!Μετά από συζήτηση μαζί της, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η 12χρονη έχει επηρεαστεί πολύ από την κρίση.


Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας της είχε  προφανώς κάνει την καρδούλα της να πονάει και όλος αυτός ο πόνος της «βγήκε» ψυχοσωματικά.


Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να συζητούν ήρεμα με τα παιδιά και να μην τα τρομάζουν ενημερώνοντας τα απλώς για τις άσχημες καταστάσεις.


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου