Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το παιδί Αιγόκερως και οι 12 μαμάδες του


Ανεξάρτητα από το Ηλιακό ζώδιο, είναι απαραίτητο να ξέρετε και τη θέση της Σελήνης...
του παιδιού, αφού το ζώδιο που βρίσκεται δείχνει το τι έχει ανάγκη από την μητέρα του αλλά και το ποιά στοιχεία εισπράττει από την συμπεριφορά της.



Ερμηνεία της θέσης της Σελήνης στα 12 ζώδια


Στον Κριό, δυναμισμό, διαφορετικότητα, ανεξαρτησία, ανταγωνισμό


Στον Ταύρο, κτητικότητα, υλισμό, ασφάλεια, τροφοδοσία


Στους Διδύμους, καπατσοσύνη, αστάθεια, επικοινωνία


Στον Καρκίνο, έντονα συναισθήματα, προστασία, εξάρτηση


Στον Λέοντα, μοναδικότητα, στυλ, περηφάνια, δημιουργικότητα


Στην Παρθένο, πρακτικό πνεύμα, μετριοπάθεια, υγιεινή


Στο Ζυγό, διπλωματία, πολιτική, κοινωνικότητα, μέτρο


Στον Σκορπιό, έλεγχος, απολυτότητα, δύναμη, πάθος


Στον Τοξότη, παιχνίδι, ελευθερία, φιλομάθεια


Στον Αιγόκερω, αυστηρότητα, πειθαρχία, αρχές, φαίνεσθαι


Στον Υδροχόο, ιδιαιτερότητα, αντιφάσεις, πνευματικότητα


Στους Ιχθύες, καλοσύνη, ασάφεια, απροσδιοριστία, φαντασία




1. Το παιδί Αιγόκερως


Κυβερνήτης του Αιγόκερω είναι ο Κρόνος, ο πλανήτης της υπομονής και του καθήκοντος, της αφοσίωσης και της φιλοδοξίας. Αναπόφευκτα, το παιδί Αιγόκερως που βρίσκεται κάτω από την επιρροή του είναι σοβαρό, επιφυλακτικό και εξαιρετικά ανθεκτικό.


Τις περισσότερες φορές, κοιτάζοντας το βαθιά μέσα στα μάτια, διακρίνεται μια σοβαρή και ώριμη φιγούρα με στοχαστική ψυχή και βαθιά σοφία. Πρόκειται για παιδί που από πολύ νωρίς αρχίζει να διαβάζει και να μελετά ενώ δεν αποκλείεται να κάθεται ώρες κλεισμένο στο δωμάτιο του προκειμένου να αφομοιώσει αυτά που μαθαίνει. Διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα υπομονής και δεν διστάζει να εγκαταλείψει και το παιχνίδι προκειμένου να πετύχει το στόχο του και μεγαλώνοντας να σκαρφαλώσει στα πανύψηλα όρη της επιτυχίας.


Χωρίς παρότρυνση ενδιαφέρεται να πιστοποιήσει τις γνώσεις του ώστε να δείχνει πετυχημένο στα μάτια τα δικά του αλλά και του κόσμου.


Αν και διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, έχει όραμα να γίνει ένας ευσυνείδητος αρχιτέκτονας που θα αναδομήσει και θα βελτιώσει τον κόσμο. Επιθυμεί να γίνει ο πατέρας του εαυτού του και του κόσμου, προσφέροντας προστασία, καθοδήγηση και υποστήριξη. Θέλει να σταθεί στα δικά του πόδια και για αυτό ήδη στο περιβάλλον του σπιτιού αναλαμβάνει ευθύνες και λειτουργεί με πειθαρχία και υπευθυνότητα.


Συχνά οι γονείς έχουν την αίσθηση ότι έχουν να κάνουν με ένα μεγάλο άνθρωπο.


Όμως δεν παύει να είναι ένα παιδί που απλά έχει την τάση να ελέγχει και περιορίζει τον εαυτό του. Οι γονείς χρειάζεται να του δείχνουν την αγάπης τους, να το μάθουν να εμπιστεύεται τη ζωή και να το ανταμείβουν προσφέροντας του ευκαιρίες για διασκέδαση και χαλάρωση. Του αρέσουν ασχολίες όπως διάβασμα βιβλίων, παιχνίδια μέτρησης, διαδραστικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές και βόλτες στην εξοχή.


Συμπερασματικά το Αιγοκεράκι γεννημένο με κατανόηση και γνώση που βασίζεται στην αληθινή εμπειρία είναι προορισμένο μέσα από το προσωπικό ταξίδι της ζωής να προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη πρώτα στον εαυτό του και έπειτα στον κόσμο.


Ας δούμε τώρα γενικά, την σχέση του με τις δώδεκα μαμάδες του ζωδιακού κύκλου.


2. Οι μαμάδες


Μαμά Κριός


Δυναμική, γεμάτη ενέργεια και αυτοπεποίθηση ενδιαφέρεστε να του μεταδώσετε το ηγετικό σας πνεύμα. Επίμονο και πειθαρχημένο θα ακολουθήσει τις αρχηγικές σας φιλοδοξίες αλλά αρκετές φορές θα νιώθει παραμελημένο και απογοητευμένο από την απότομη ή ανεπιτήδευτη συμπεριφορά σας.


Μαμά Ταύρος


Η πρακτικότητα σας και η ρεαλιστική αντίληψη των πραγμάτων συμφωνεί με τη γήινη και μεθοδική του πτυχή ενώ η τρυφερότητα και η στοργή που του δείχνετε συμβάλλει για να εκφραστεί η συναισθηματική του πλευρά, που συνήθως φανερώνει με δυσκολία.


Μαμά Δίδυμος


Πολυάσχολη και κοινωνική, προσπαθείτε αφενός να βρίσκετε χρόνο για εκπαιδευτικές και ομαδικές δραστηριότητες και αφετέρου να το διασκεδάσετε με το χιούμορ κα το μιμητικό σας ταλέντο. Παράλληλα, φροντίστε να το ενθαρρύνετε να εκδηλώνει τα συναισθήματα του.


Μαμά Καρκίνος


Για εσάς, είναι σημαντικό, το παιδί να είναι δεμένο με τα μέλη της οικογένειας και να νιώθει το σπίτι ως ζεστό καταφύγιο. Εκείνο όμως από τη φύση του κλειστός χαρακτήρας θα επιθυμεί την απομόνωση και τη μοναχικότητα γεγονός που χρειάζεται να αποδεχτείτε χωρίς πιέσεις.


Μαμά Λέων


Η εμποτισμένη με αγάπη πειθαρχία έχει θετική ανταπόκριση στο μικρό Αιγόκερω που από τη φύση του είναι υπάκουο, υπεύθυνο και επίμονο. Παράλληλα, η αισιοδοξία και η ευθυμία σας έχουν ευεργετική επίδραση επάνω του καθώς είναι υπερβολικά συνεσταλμένο και συγκρατημένο.


Μαμά Παρθένος


Το Αιγοκεράκι ανταποκρίνεται επάξια στις προσδοκίες που έχετε από την προσωπικά επιμελημένη και προσεγμένη διαπαιδαγώγηση του. Ιδιαίτερα σε θέματα που συνδέονται με την τάξη, την οργάνωση και την πρακτικότητα επιδεικνύει μεγάλη κατανόηση και δεξιοσύνη.






Μαμά Ζυγός


Στην ξεχωριστή σχέση μαζί του, όπως και σε όλες τις σχέσεις σας, δίνετε βαρύνουσα σημασία στη ύπαρξη αρμονίας και επικοινωνίας. Αν και είστε διαφορετικοί, δηλαδή εσείς κοινωνική και επικοινωνιακή, εκείνο μοναχικό και συνεσταλμένο, καταφέρνετε πάντα να βρίσκετε τη χρυσή τομή.


Μαμά Σκορπιός


Συναισθηματική και εξουσιαστική δένεστε με το μικρό σας Αιγόκερω και φροντίζετε να του μάθετε πως θα προστατεύεται και θα κυνηγά τους στόχους του. Η σχέση σας θα συμβάλλει σημαντικά στην πρώιμη ωρίμανση του και στη διάπλαση του υπομονετικού χαρακτήρα του.


Μαμά Τοξότης


Η χαρούμενη και συνάμα φιλομαθής προσωπικότητα σας είναι ιδανική για να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο και να εκφραστεί χωρίς φόβο και δισταγμό. Μαζί σας μαθαίνει να παίζει, να διασκεδάζει, να χαίρεται και να συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, χωρίς πιεστικές παροτρύνσεις.


Μαμά Αιγόκερως


Είστε άτομο πρακτικό και οργανωτικό και ως εκ τούτου προσπαθείτε από νωρίς να του μάθετε την αξία της τάξης και της μεθοδικότητας. Υπάκουο και επίμονο από τη φύση του θα ταυτιστεί γρήγορα με τις συνήθειές σας. Χρειάζεται, όμως, να δώστε έμφαση και σε ανέμελες δραστηριότητες.


Μαμά Υδροχόος


Κοινωνική και νεωτεριστική επιθυμείτε ανάμεσα σας να αναπτυχθεί μια φιλική σχέση. Όμως, δύσκολα θα υπάρχει μεταξύ σας ταυτότητα ιδεών, καθώς εσείς είστε προοδευτική ενώ εκείνο συντηρητικό. Ως εκ τούτου, έχετε υπόψη σας ότι σάς προτιμά στον κλασσικό ρόλο της μητέρας.


Μαμά Ιχθύς


Είστε συναισθηματική, ευφάνταστη και τρυφερή και φτάνετε στα όρια της αυτοθυσίας για τα πρόσωπα που αγαπάτε. Διατίθεστε λοιπόν να αφιερώσετε στο παιδί σας όσο χρόνο χρειάζεται για να το καλύψετε συναισθηματικά και να νιώθει ότι είναι ο πρίγκιπας ή πριγκίπισσα του παραμυθιού.


Παραπάνω παρατίθενται γενικές τάσεις με βάση το ηλιακό ζώδιο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και για την ανάλυση της προσωπικότητας του απαιτείται εκτενής και λεπτομερειακή εξέταση με βάση τα προσωπικά του στοιχεία.
Astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου