Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα


1.       Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄.

2.       Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄.
3.       Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄.
4.       Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
5.       Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.


 Υλικά
500 γραμμ. λινγκουίνι 
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη 
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 4 χωριάτικα λουκάνικα 
250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
 1 κλαδάκι φασκόμηλο 
1 κλαδάκι θυμάρι 
3 ντομάτες ψιλοκομμένες 
1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 
Αλάτι Πιπέρι


http://argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου