Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Μπισκότα στροβιλιστά


Τι χρειαζόμαστε:
1/2 φλ. βούτυρο
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια
1 αβγό
1 3/4 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
30 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. γάλα


recipe image
1.
Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αφήστε την να πέσει η θερμοκρασία της.
recipe image
2.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέστε το αβγό.
recipe image
3.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέστε τα στο πρώτο μείγμα και ανακατέψτε μεχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη. Είναι αρκετά βουτυράτη η ζύμη, αλλά μη τη φοβηθείτε, θα ενωθεί καλά και δεν κολλάει.
recipe image
4.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέστε την κουβερτούρα και ανακατέψτε να γίνει σοκολατένια η ζύμη σας.
recipe image
5.
Πάρτε το άσπρο κομμάτι και ανοίξτε το (μπορείτε να στρώστε κάτω λίγη διάφανη μεμβράνη και να την ανοίξετε πάνω σε αυτή. Θα κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη, αφού μετά θα μπορείτε να τη σηκώσετε εύκολα και να τη μετακινήσετε). Κάντε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 30x25.
recipe image
6.
Κάντε το ίδιο και με τη σοκολατένια ζύμη σας. Μετά απλώστε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλετε να είναι απ'έξω και βάλτε την άλλη πάνω της. Η διαφανής μεμβράνη βοηθάει πολύ σε αυτή τη διαδικασία.
recipe image
7.
Τυλίξτε τώρα το παραλληλόγραμμό σας, όπως κάνουμε τα ρολά.
recipe image
8.
Τυλίξτε το σε διαφανή μεμβράνη ή σε λαδόκολλα και αφήστε το για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά
recipe image
9.
Βγάλτε το ρολό από το ψυγείο σας και κόψτε ροδέλες. Αν έχει "κάτσει" από κάτω, κάντε το λίγο με το χέρι σας να γίνει ξανά στρογγυλό. Τοποθετήστε τις σε ταψί που θα έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 για 8-10'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκοτάκια αυτά φαίνονται όμορφα και είναι αρκετά νόστιμα. Δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι εθιστικά και πολύ εύκολα να γίνουν (μη σας φοβήσουν οι μακροσκελείς οδηγίες δηλαδή) και γρήγορα.
Μπορείτε να κάνετε πάρα πολλές παραλλαγές με λίγη φαντασία.
  • Μπορείτε να κυλίσετε το ρολό σας σε χρωματιστή ζάχαρη ή σπασμένους ξηρούς καρπούς ή σπασμένα μπισκότα ίσως. Έτσι θα φαίνονται ακόμα πιο όμορφα. (εγώ εδώ το πέρασα από σκόνη ζελέ φράουλα -!!- γιατί ήθελα κάτι χρωματιστό. Δεν το συνιστώ γιατί δίνει πολύ γεύση)
  • Μπορείτε να μην τα κάνετε στροβιλιστά, αλλά μισά μισά. Κάντε δύο μπαστουνάκια, ένα άσπρο κι ένα καφέ. Αφήστε τα να σφίξουν λίγο και μετά κόψτε τα στη μέση κατά μήκος. Βάλτε γάλα και ενώστε το ένα καφέ μισό με το άσπρο μισό. Ξανατυλίξτε τα ρολά σας και βάλτε τα πάλι στο ψυγείο.
  • Με την ίδια λογική μπορείτε να φτιαξετε δυο ρολά στροβιλιστά, το ένα με το λευκό έξω και το άλλο με το καφέ έξω. Και μπορείτε να τα κόψετε στη μέση, να τα ενώσετε και να έχετε ένα περίεργο στρόβιλο! Και φυσικά μπορείτε να τα κάνετε τετράγωνα ή ορθωγόνια, καρώ, ριγέ κλπ
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και αντί για άσπρο - καφέ να κάνετε κόκκινο - πράσινο για να γίνουν χριστουγεννιάτικα.
http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου