Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μάνα στην φυλακή γλίτωσε το παιδί της από την υιοθεσία!


Καμία φυλακή δεν μπορεί να χωρίζει τη μάνα από το παιδί της. Αυτό αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές και τελικά το παιδί 25χρονης τοξικομανούς και πρώην κρατούμενης δεν θα δοθεί για υιοθεσία,
αλλά θα μείνει με τη γιαγιά του μέχρι να απεξαρτηθεί η μητέρα του.
Αίσιο τέλος είχε η ιστορία της νεαρής μητέρας η οποία κίνησε γη και ουρανό για να γλιτώσει το παιδί της από την υιοθεσία! Η 25χρονη, η οποία γέννησε λίγα λεπτά μετά την προφυλάκισή της στις φυλακές Νεάπολης Λασιθίου, μπορεί πλέον να χαμογελά και να ελπίζει, αφού οι επίμονες προσπάθειές της είχαν αποτέλεσμα.
Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η νεαρή γυναίκα άρχισε έναν αγώνα προκειμένου να πείσει την πολιτεία να μπλοκάρει τις διαδικασίες για την υιοθεσία του νεογέννητου μωρού της και η ίδια να ενταχθεί σε κέντρο απεξάρτησης, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί της.
Τότε οι απόψεις διίσταντο. Κάποιοι υποστήριζαν ότι το παιδί θα έπρεπε να δοθεί για υιοθεσία, ενώ κάποιοι άλλοι τάσσονταν υπέρ της μητέρας, φωνάζοντας με σθένος ότι καμία φυλακή δεν πρέπει να χωρίζει μία μάνα από το παιδί της αν προηγουμένως δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια.
Αν και  εισαγγελέας ανηλίκων Λασιθίου έκανε αίτηση κατά την εκουσία δικαιοδοσία, ώστε να ανατεθεί η γονική μέριμνα του βρέφους στο ίδρυμα «Μητέρα», η γιαγιά του νεογέννητου έκανε κύρια παρέμβαση και η αίτηση για την επιμέλεια του εγγονιού της έγινε δεκτή.
Αυτό σημαίνει ότι το αγοράκι μεγαλώνει πλέον με τη γιαγιά του. Η 25χρονη -η οποία πριν από μερικούς μήνες αποφυλακίστηκε με τον όρο να παρακολουθεί κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης εκτός Κρήτης- δικαιώθηκε και τώρα όταν ολοκληρώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να μεγαλώσει η ίδια το παιδί της.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου