Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πιλάφι με κιμά και γιαούρτι....Νοστιμότατο!!!

 Υλικά
2 φλ. τσαγιού ρύζι
2 κ.σ. βούτυρο
5 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο


Για τη σάλτσα κιμά
400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο (1 φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
10 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 συσκευασία ντοματάκια
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι 
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄ να δέσει η σάλτσα του κιμά.
 
2. Ετοιμάζουμε το ρύζι όπως και στη συνταγή πιλάφι με περαστή σάλτσα ντομάτας. Όταν γίνει, το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κιμά και 1 κ.σ. γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου