Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι γιαουρτλού....


Εκτέλεση



Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες. Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (2 κ.σ. γεμάτες). Το ανακατεύουμε καλά, να ρουφήξει το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (χαμηλή) κατσαρόλα και τινάζουμε το κρέας να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζουμε το κρέαςστην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4΄-5΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα και 15΄, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο. Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για 5΄. Αλατοπιπερώνουμε. Αφού τα χόρτα πιουν τα υγρά τους τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσουν. Σερβίρουμε χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο. Στη μέση βάζουμε ρύζι άσπρο και από πάνω μοσχάρι με μπόλικη σάλτσα.
Για να φτιάξουμε το σκορδόλαδο: Αλέθουμε στο μπλέντερ 3 σκελίδες σκόρδο με 1 ποτήρι ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο. Το σκόρδο κάθεται κάτω και συγχρόνως αρωματίζει το λάδι. Παίρνουμε κουταλιές από το λάδι για να αρωματίσουμε τα φαγητά.


μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 75 λεπτά




Υλικά
800 γραμμ. ψιλοκομμένο μοσχάρι (χτένι σπάλας ή στρογγυλό) 
2 κ.σ. αλεύρι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μπαχάρι
1 κ.γλ. πελτές
4 ψιλοκομμένες ντομάτες ή 400 γραμμ. κονκασέ
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί 
1 μάτσο σέσκουλα ή λάπαθα ή σπανάκι, χοντροκομμένα
250 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. σκορδόλαδο
 αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 ρύζι βρασμένο για το σερβίρισμα


http://argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου