Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Επικίνδυνες οι φουσκωτές πισίνες


Αυξημένες οι πιθανότητες πνιγμού

Ένα παιδί κάθε πέντε μέρες πνίγεται κάνοντας μπάνιο σε παιδική φουσκωτή πισίνα σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Pediatrics. 

Οι ερευνητές του Κέντρου Έρευνας Τραύματος και Πολιτικής του Εθνικού Νοσοκομείου Παίδων στο Κολόμπους του Οχάιο συνιστούν στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κάθε φορά που τα παιδιά τους θέλουν να διασκεδάσουν στη φουσκωτή πισίνα και να μην τα αφήνουν από την επίβλεψή τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι γονείς θα πρέπει να φορούν στα παιδιά τους σωσίβιο όταν αυτό βρίσκεται κοντά σε πισίνα. Και όταν δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά στο παιδί, ας διασφαλίζουν ότι αυτό δεν θα κάνει χρήση της πισίνας. Και αυτό μπορεί να γίνει, αδειάζοντας απλώς το νερό, ακόμη και όταν πρόκειται για μια μικρή φουσκωτή παιδική πισίνα.

Η προσπάθεια να καλυφθεί η πισίνα με πλαστικό ή άλλο υλικό κάλυμμα δεν αποτρέπει τον κίνδυνο, καθώς αναφέρθηκε στη μελέτη και η περίπτωση δύο παιδιών που πνίγηκαν μαζί κατά την προσπάθεια τους να αφαιρέσουν το κάλυμμα και να κολυμπήσουν.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου