Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Δοκιμασμένη η συνταγή για τα Μπισκότα Κανέλας...

Δοκιμασμένη και πετυχημένη η συνταγή για τα Μπισκότα Κανέλας από φίλη που τα έφτιαξε και μας το είπε....εύκολα και νόστιμα....Δοκιμάστε τα!!!


Συστατικά

1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα λευκή ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες (σκόνη)
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 πρέζα αλάτι
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι. Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή:
sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου