Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινή μακαρονάδα της στιγμής


Κατάλληλη για την εποχή

Το καλοκαίρι δεν θέλει βαριά φαγητά, οπότε γιατί να συνοδέψετε τα μακαρόνια σας με σάλτσες ή κιμά,ενώ μπορείτε να τα σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα;

Υλικά για 4 άτομα
• 1 πακέτο σπαγγέτι
• 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
• αλάτι, πιπέρι
• λίγη ρίγανη ξερή ή λίγο ξερό βασιλικό
• 3-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα ή άλλο τυρί της επιλογής σας

Εκτέλεση

1. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το νερό, προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίχνετε το σπαγγέτι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μη σας κολλήσει.
2. Βράζετε το σπαγγέτι αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζετε. Το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα, περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
3. Τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη, προσθέτετε αλατοπίπερο, τη ρίγανη ή τον βασιλικό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
4. Σερβίρετε το σπαγγέτι σε πιάτα, περιχύνετε με τη φρέσκια ντομάτα, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου